ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιά» τα ενοίκια του Δ. Βόλου για τα δημοτικά αναψυκτήρια

φωτιά-τα-ενοίκια-του-δ-βόλου-για-τα-δ-431043

Φωτιά και λάβρα τα ενοίκια που ζητά ο Δήμος Βόλου, από επιχειρηματίες προκειμένου να τους παραχωρήσει προς εκμετάλλευση δημοτικά αναψυκτήρια.

Την ίδια ώρα που τα ενοίκια -λόγω οικονομικής κρίσης- ακόμη και στο κέντρο του Βόλου, ακολουθούν καθοδική πορεία, τα ενοίκια που ζητά ο Δήμος Βόλου για την εκμίσθωση των δημοτικών αναψυκτηρίων, στέκονται στο… ύψος που είχαν ανέβει σε εποχές «παχιών αγελάδων».

Χαρακτηριστική η περίπτωση του δημοτικού αναψυκτηρίου, στο παραλιακό πάρκο Αναύρου (πρώην Ισαλος), για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτησή του. Η τιμή εκκίνησης κατάθεσης προσφορών ανέρχεται σε 50.000 ευρώ το χρόνο!

Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Ξηρακιάς, είχε αναγνωρίσει ότι το ύψος του ενοικίου που ζητά ο Δήμος Βόλου, σε μια εποχή δύσκολη για το επιχειρείν και τους τζίρους στην εστίαση, είναι υψηλό και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε άγονο διαγωνισμό, αφού δύσκολα θα βρεθεί ο επιχειρηματίας που θα προσφέρει 50.000 ευρώ, όταν είναι αμφίβολο αν μέσα σε μία σεζόν, την καλοκαιρινή, θα καταφέρει να βγάλει τα έξοδα και να εξασφαλίσει και ένα μεροκάματο για τον ίδιο. Είχε προτείνει μάλιστα, το ενοίκιο να κατέβει στις 30.000 ευρώ, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα, για να μη… ζημιωθούν τα έσοδα του Δήμου.

Αλλά και το Δημοτικό Αναψυκτήριο στο πάρκο των Αλυκών, παραμένει ανοίκιαστο. Ο επιχειρηματίας που είχε πλειοδοτήσει, αναγκάστηκε να διακόψει τη σύμβαση με το Δήμο Βόλου, επειδή δεν «έβγαινε». Το ενοίκιο ύψους 45.000 ευρώ ήταν βρόχος για τον επαγγελματία, που προτίμησε να αφήσει τη δουλειά του, παρά να μπαίνει μέσα οικονομικά και να δουλεύει για να πληρώνει τα δημοτικά ταμεία.

Κι όμως, εντός των ημερών αναμένεται εκ νέου η δημοπράτηση του δημοτικού αναψυκτηρίου στο πάρκο των Αλυκών -μετά τη νομιμοποίηση αυθαίρετων τμημάτων του- με τιμή εκκίνησης και πάλι τις 45.000 ευρώ. Ο κίνδυνος να μείνει ανοίκιαστο, είναι εμφανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του Δήμου Βόλου, τα ενοίκια δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ζήτηση. Οπως άλλωστε έγινε για το δημοτικό αναψυκτήριο της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο του Βόλου, που μολονότι λειτουργεί 12 μήνες, το ενοίκιό του έχει περιοριστεί στις 24.000 ευρώ το χρόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου