ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Βόλου

ολοκληρώθηκε-ο-εξοπλισμός-του-νοσοκο-430985

Απόλυτη απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ

Με απόλυτη απορροφητικότητα ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς πριν την εκπνοή του προγράμματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε στη χθεσινή συνεδρίαση το διαγωνισμό ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις κλινικές του Νοσοκομείου και υπογράφηκε η τελική κατακύρωση στις ανάδοχες εταιρίες που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή των ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα υπογραφούν οι συμβάσεις και θα ακολουθήσει η παραλαβή του εξοπλισμού.

Το έργο αφορά εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου και περιλαμβάνει, ενδεικτικά, μηχανήματα αιμοκάθαρσης, συστήματα υπερήχων, καρδιογράφους, αναισθησιολογικό συγκρότημα, αναπνευστήρες, εξοπλισμό χειρουργείου κ.α.

Το αρχικό ύψος του προϋπολογισμού ήταν 1.392.000 ευρώ, ενώ η τελική κατακύρωση έγινε στο ποσό του 1.055.000 ευρώ περίπου.

«Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, αναφέρει ο Διοικητής κ. Χαρ. Μπαλής, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το προσωπικό του Νοσοκομείου που συνέβαλλε τα μέγιστα στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, το οποίο θα δώσει μια νέα ώθηση και προοπτική στην αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού τα επόμενα χρόνια και θα εξασφαλίζει, ουσιαστικά, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ του εξοπλισμού που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για το Νοσοκομείο Βόλου, αναβαθμίζοντας το επίπεδο παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, είναι δέκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, μια ενδοαορτική αντλία, ένας καρδιολογικός υπέρηχος, μια ορθοπεδικά χειρουργικά τράπεζα, τέσσερις αναπνευστήρες βαρέως τύπου και δύο φορητοί αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ, υπέρηχος βιοψίας νεφρών, green laser και μηχάνημα φακοθρυψίας για το οφθαλμολογικό, αναισθησιολογικό συγκρότημα, χειρουργικά σετ κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου