ΤΟΠΙΚΑ

Δολιοφθορά και στο υδραγωγείο Μακρινίτσας

δολιοφθορά-και-στο-υδραγωγείο-μακριν-430838

Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, διαπιστώθηκε από τη βάρδια της ΔΕΥΑΜΒ σημαντική και απότομη μείωση του νερού τροφοδοσίας της κεντρικής δεξαμενής νερού της Μακρινίτσας, στη θέση «Αλώνια».

Άμεσα -όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της Επιχείρησης- συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μετέβη στη περιοχή «Μεσιακό ίσωμα», όπου συγκεντρώνονται τα πηγαία ύδατα της περιοχής και στη συνέχεια οδεύουν προς την δεξαμενή «Αλώνια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Διαπιστώθηκε ότι στο φρεάτιο φόρτισης της δεξαμενής στο «Μεσιακό ίσωμα» είχαν τοποθετηθεί από αγνώστους, πανιά και τσουβάλια στον αγωγό τροφοδοσίας της δεξαμενής, με αποτέλεσμα το νερό να υπερχειλίζει από το φρεάτιο σε παρακείμενο αυλάκι άρδευσης και να μην γεμίζει τη δεξαμενή. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ απομάκρυνε την αυτοσχέδια κατασκευή διάταξη, χωρίς να ολοκληρώσει τις εργασίες λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Χθές στις 23.07.2019 δύο συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ μετέβησαν αφενός το ένα στην περιοχή «Μεσιακό ίσωμα» για την ολοκλήρωση των εργασιών απόφραξης του αγωγού τροφοδοσίας προς τη δεξαμενή, αφετέρου δε το άλλο στην πηγή «Καρβουνιάρικα». Διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Αφενός, τμήματα από τσουβάλια που αποτέλεσαν την αυτοσχέδια «τάπα» του αγωγού τροφοδοσίας, είχαν εισχωρήσει κατά μήκος του αγωγού παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του, αφετέρου άγνωστοι είχαν ξεκουμπώσει τον αγωγό μεταφοράς πηγαίου νερού από την πηγή «Καρβουνιάρικα» με αποτέλεσμα το πηγαίο νερό να χύνεται στο αυλάκι άρδευσης στη θέση «Φλάμπουρο» και να μην πηγαίνει στη δεξαμενή ύδρευσης. Οι παραπάνω βλάβες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Εξαιτίας των παραπάνω δολιοφθορών διεκόπη η υδροδότηση της Τ.Κ. Μακρινίτσας και αυτό προφανώς για την ικανοποίηση των αναγκών άρδευσης κάποιων λίγων. Επισημαίνεται ότι ο αρδευτικός αύλακας από το «Φλάμπουρο» που εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των αναγκών της Μακρινίτσας, έχει πάντα νερό.

Τέλος υπενθυμίζεται σε όλους τους τόνους ότι, εκτός από την περιττή κατασπατάληση πόρων για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων των δολιοφθορών (κατεστραμμένα λειτουργικά δίκτυα ύδρευσης, εγκαταστάσεις, χαμένες εργατοώρες κλπ) που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, η αυθαίρετη επέμβαση αγνώστων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ με σκοπό τη δολιοφθορά, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημόσια Υγεία, την απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών και επισύρει ποινικές κυρώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου