ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκληση της άδειας Μπαϊράμη στη Μακρινίτσα

ανάκληση-της-άδειας-μπαϊράμη-στη-μακρ-43056

Εκλεισε έτσι ένα θέμα που επί δύο χρόνια είχε προκαλέσει… νευρική κρίση στην Ομάδα Πλειοψηφίας

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Μπαϊράμη στη Μακρινίτσα προχώρησε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Ένα θέμα το οποίο συμπλήρωσε δύο περίπου χρόνια, διάστημα κατά το οποίο δοκιμάστηκε η συνοχή της Ομάδας Πλειοψηφίας, αφού, υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν η αιτία να παραιτηθεί από τη θέση της δημοτικής συμβούλου αρχικά η Φωτεινή Κοκκινάκη για να ακολουθήσουν στη συνέχεια διαδοχικά οι παραιτήσεις από τους δημοτικούς σύμβουλους της Ομάδας Σκοτινιώτη Γ. Κουρτίνας, Νίκος Χαυτούρας και Αθηνά Μπαϊράμη, κάτι που οδήγησε στην αντικατάστασή τους από τους Λ. Μαυρογιάννη, Ευθ. Τσιάμη και Δ. Δερβένη.

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί συντεταγμένη χθες στο συγκεκριμένο θέμα η Πλειοψηφία και να ληφθεί έτσι η σχετική απόφαση για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, μολονότι η μείζονα μειοψηφία ψήφισε λευκό.

(σ.σ.: Σημειώνεται ότι οι δύο ελάσσονες μειοψηφίες δεν συμμετέχουν πλέον στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, μετά την απόφαση της δημοτικής ομάδας της κ. Μακρή να μην εκχωρήσει κατά τη δεύτερη διετία της τρέχουσας δημοτικής θητείας στις μειοψηφίες τις δύο από τις τέσσερις θέσεις που της αναλογούν στις δύο Επιτροπές, κάτι που είχε πράξει την πρώτη διετία, με αποτέλεσμα η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δρόμοι Συνεργασίας να μην εκπροσωπούνται πλέον στις δύο παραπάνω Επιτροπές).

Ωστόσο στη χθεσινή συνεδρίαση από τους Δρόμους Συνεργασίας συμμετείχε ο κ. Γιάννης Μολοχίδης, χωρίς ωστόσο να έχει δικαίωμα ψήφου.

Η ομάδα πλειοψηφίας, δια του προέδρου της Νίκου Μόσχου, σημείωσε πως στα θέματα νομιμότητας δεν υπάρχει καμία υποχώρηση, ενώ από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Γιάννης Μολοχίδης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για εμμονή απέναντι στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, ενώ επιτέθηκε φραστικά στη δημοτική σύμβουλο της Πλειοψηφίας Μαρία Τσάμη.

Ο Γιάννης Μολοχίδης νωρίτερα είχε αποδώσει ευθύνες και στους άντρες της Αστυνομίας, καθώς -όπως είπε- πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που κάνουν λόγο για υπερβάλλοντα ζήλο στην υποβολή μηνύσεων στους καταστηματάρχες για θέματα ήσσονος σημασίας με αποτέλεσμα στη συνέχεια η Επιτροπή του Δήμου να υποχρεώνεται σε ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων, δημιουργώντας έτσι επιπρόσθετα προβλήματα στη χειμαζόμενη τοπική οικονομία.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου