ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται μικρό καλοκαιράκι ~ Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

ερχεται-μικρό-καλοκαιράκι-ο-υδράργυρ-430459

Νηνεμία και άνοδος θερμοκρασίας μετά το ψυχρό κύμα, που επηρέασε τη Μαγνησία

Εναλλαγές φθινοπωρινών και καλοκαιρινών συνθηκών αναμένονται στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με το ψυχρό κύμα που οδήγησε τον υδράργυρο σε καθοδική πορεία, να παραχωρεί τη θέση του στο μικρό καλοκαιράκι.

Μετά τη σταδιακή ύφεση των φαινομένων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Μαγνησία, δημιουργώντας τις πρώτες σκέψεις για την επερχόμενη έλευση του χειμώνα, η εικόνα του καιρού βελτιώνεται και πάλι.

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στον Βόλο, με τον υδράργυρο στους 25 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να παραμένουν βοριάδες, αλλά πιο εξασθενημένοι σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» υπογραμμίζει ότι «από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται και δεν περιμένουμε φαινόμενα στη Μαγνησία. Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς την Κυριακή και τους ανέμους να ακολουθούν νότια συνιστώσα. Η νέα εβδομάδα ξεκινά με σταδιακή και αργή άνοδο θερμοκρασίας και με καλό καιρό».

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα η ανοδική πορεία του υδράργυρου, που θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου στο Βελεστίνο και τους 30 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, με τους ανέμους να πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί.

Σταδιακή επάνοδος σε καλοκαιρινές συνθήκες στην «καρδιά» του Σεπτεμβρίου, με την ηπειρωτική Θεσσαλία να καταγράφει 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στο μέσο της ερχόμενης εβδομάδας.

«Υποχωρεί το φθινοπωρινό κύμα και περιμένουμε επόμενο κύμα στη διάρκεια του μήνα, διότι θα υπάρχουν εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες του Σεπτεμβρίου» επισημαίνει ο ίδιος. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι ευχής έργον το γεγονός ότι σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, αναγκαίες για τη γη, χωρίς, ευτυχώς, έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κλείνοντας, ο κ. Τακούδης επισημαίνει ότι «θα υπάρχουν διαστήματα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας και διαστήματα με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που αναμένεται να επανέλθει στους 30 βαθμούς Κελσίου το επόμενο διάστημα στη Μαγνησία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου