ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

μέτρα-για-ανοιχτά-και-ασφαλή-σχολεία-430158

Ζητεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε

Μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ζητεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Τα αιτήματα είναι τα εξής: Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες με 15 ανά τάξη. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης. Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.

Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε µέσα προστασίας, υλικά και υποδοµές. Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεµάτων.

Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων. «Οχι στον εκβιασµό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με την ίδια ανακοίνωση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι «και αυτά ακόμα τα μέτρα είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, όπως για παράδειγμα το ότι θα μετακινούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες μαθητές από σχολεία που έχουν κρούσματα, ψάχνοντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον πιο κοντινό Δήμο. Όλοι εκτιμούν ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι επιθετικό και πλήττει ειδικά τις νέες ηλικίες. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, οι ευθύνες της πλέον είναι εγκληματικές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου