ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο στρατόπεδα η πλειοψηφία

σε-δύο-στρατόπεδα-η-πλειοψηφία-429476

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν χθες το μεσημέρι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου με αφορμή την ανάκληση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος « Σύναξη των Θεών» στη Μακρινίτσα. Μία υπόθεση που επανήλθε χθες στην Επιτροπή για τη λήψη οριστικής απόφασης και η οποία έχει και τοπικό πολτικοεπιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς υπεύθυνη του καταστήματος ( το καφέ «Η Σύναξη των Θεών») για το οποίο προτείνονταν η ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας  του είναι η Νίκη συζ. Ηλία Μπαϊράμη, μητέρα της δημοτικής συμβούλου Βόλου Αθ. Μπαιράμη, ενώ στην απέναντι πλευρά ήταν ο γνωστός βολιώτης κοσμηματοπώλης που είναι και ιδιοκτήτης του ομώνυμου ξενώνα στη Μακρινίτσα Γιώργος Καραμαρλής.
Τελικά χθες τα μέλη της Επιτροπής μετά από 15λεπτη διάσκεψη αποφάσισαν με οριακή πλειοψηφία 5 ψήφων κατά , τεσσάρων υπέρ και μία ψήφο « λευκή» να μην υιοθετήσουν την πρόταση ανάκλησης της άδειας που ζητούσε η υπηρεσία.
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Επιτροπής υπέρ της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος τάχθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος, η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Κατερίνα Μπαρμπουδάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Αναστ. Μπατζιάκας και Αριστοτ. Δουλόπουλος, ενώ « λευκό» ψήφισε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Μ. Τσιάμη. Κατά της ανάκλησης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Κουρτίνας , Φωτεινή Κοκκινάκη, Λεωνίδας Αναστασίου και Νίκος Χαυτούρας και ο δημοτικός σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας Γ. Μολοχίδης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μόσχος που ρωτήθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έκρυψε τη δυσφορία του, αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς , να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτικό θέμα.
Το θέμα μάλιστα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις καθώς όπως έγινε γνωστό τα μέλη της Επιτροπής εκλήθησαν πριν από 20 μέρες από το Δήμαρχο και παρουσία και του Προέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Ν. Μόσχου, δόθηκαν σχετικές οδηγίες. Οι εντολές του Π. Σκοτινιώτη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. Συστοιχισμένοι, σαν ομάδα,  στη λήψη της απόφασης με γνώμονα τη νομιμότητα ακόμη και αν αυτή είναι η ανάκληση της άδειας.
 Ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ρωτήθηκαν αιτιολόγησαν την απόφασή τους ότι από την πλευρά της κ. Μπαιράμη καταβλήθηκαν προσπάθειες και υπερπηδήθηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση του καταστήματος με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ , όπως και η αίτηση θεραπείας που έχει κάνει για τις αυθαίρετες κατασκευές ( ένα κιόσκι και ένας εξώστης) που έχουν καταγραφεί ως παράνομα από την Επιτροπή Αυθαιρέτων. Δεν   κλείνεις   μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα   κατάστημα   για   ένα μπαλκονάκι   που δεν χρησιμοποιείται και που σύμφωνα με την   άποψη τεχνικών όπως   οι κ.κ. Μολοχίδης και Κοκκινάκη μπορεί να   νομιμοποιηθεί.
Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου ξενώνα στη Μακρινίτσα Γιώργος Καραμαρλής μέσω της δικηγόρου του υποστήριζε ότι το κατάστημα της κ. Μπαιράμη δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και ότι τα λύματα ακαθάρτων διέρχονται από τον παρακείμενο ξενώνα του, ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο της κ.Μπαιράμη και επίσης ότι έχει γίνει παράνομα αλλαγή χρήσης του καταστήματος. Τους ισχυρισμούς του κ. Καραμαρλή κατέρριψε ο δικηγόρος της κ. Μπαιράμη που υποστήριξε ότι ο πελάτης της έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, από τον περασμένο  Μάρτιο, ενώ για τις αυθαίρετες κατασκευές υποστήριξε ότι έχει δικαιωθεί για τις πέντε από τις έξι παραβάσεις από την αρμόδια Επιτροπή Αυθαιρέτων του Δήμου, ενώ για την έκτη έχει ασκήσει αίτηση θεραπείας. Ακόμη  προσκόμισε και έγγραφο ότι το κατάστημα εδώ και πολλές δεκαετίες δεν έχει αλλάξει χρήση.
Τους ισχυρισμούς του συνήγορου της κ. Μπαιράμη ότι το κατάστημα  έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ επιβεβαίωσε και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς , Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου