ΤΟΠΙΚΑ

Τραβούν χειρόφρενο επ’ αόριστον

τραβούν-χειρόφρενο-επ-αόριστον-429465

Πανθεσσαλική διαμαρτυρία των ταξιτζήδων σήμερα στο Βόλο μετά την απόφαση του κλάδου να τραβήξει χειρόφρενο επ’ αόριστον! Οι ταξιτζήδες με τα αυτοκίνητα τους θα παραταχθούν στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους δρόμους του Βόλου.

Ο κλάδος σκληραίνει την στάση του καθώς κλιμακώνονται η αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ενώ χθες το μεσημέρι γνωστοποιήθηκε από τους ταξιτζήδες ότι η απεργία συνεχίζεται αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Οι επαγγελματίες του Βόλου μετά την πορεία που έκαναν με τα αυτοκίνητα τους στο κέντρο της πόλης την Δευτέρα το πρωί και το άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου χθες μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους στα διόδια Πυργετού όπου μαζί με συναδέλφους τους από τις άλλες θεσσαλικές πόλεις μετά τις 12 το μεσημέρι σήκωσαν τις μπάρες προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Σήμερα Τετάρτη μετά από απόφαση των σωματείων η διαμαρτυρία μεταφέρεται στο Βόλο – θα μεταβούν στην περιοχή ταξιτζήδες και από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα – και στην συνέχεια σύμφωνα με τον πρόεδρο των ταξιτζήδων Βόλου και Νέας Ιωνίας Τάσο Δεμερτζή θα πραγματοποιηθεί πορεία με τα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πάντως ζητούν ειλικρινή συγνώμη, όπως αναφέρουν, από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες ενώ σε ανακοίνωση τονίζεται πως το τηλεφωνικό κέντρο θα εξυπηρετεί μόνο έκτακτες ανάγκες υγείας με οχήματα ασφαλείας για την περιοχή του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν εκδίδει νέες άδειες η Διεύθυνση Συγκοινωνιών

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση για έκδοση άδειας ταξί.

Πάντως όπως ξεκαθάρισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γιώργος Κανάτας «η διεύθυνση δεν θα δεχτεί καμία αίτηση αν δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας για να πάρουμε αιτήσεις».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου