ΤΟΠΙΚΑ

Σε περιπέτειες «σκαφάτος» τουρίστας στο Τρίκερι

σε-περιπέτειες-σκαφάτος-τουρίστας-429160

Το σκάφος του βυθίστηκε μετά από θαλασσοταραχή και σαν να μην έφτανε αυτό μπήκε σε περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη

Ηρθε στην Ελλάδα για να κάνει διακοπές με το σκάφος και ούτε που φανταζόταν σε τι περιπέτεια θα έμπλεκε μετά από κακοκαιρία.

Ο λόγος για τουρίστα από τη Γερμανία, ο οποίος δεν φθάνει που έχασε το σκάφος του μετά από κακοκαιρία, αλλά επιπλέον βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, φαίνεται όμως ότι η περιπέτειά του θα λάβει αίσιο τέλος.

Ο Γερμανός παραθέριζε με το σκάφος του στο Νότιο Πήλιο. Τον περασμένο Μάιο κι ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένος στην Αγία Κυριακή Τρικερίου, εκδηλώθηκαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μολονότι ο ίδιος είχε δέσει το σκάφος του, από τη σφοδρή θαλασσοταραχή έσπασαν οι κάβοι, παρασύρθηκε, χτύπησε πάνω στα βράχια και βυθίστηκε κατά το ήμισυ.

Η περιουσία του υπέστη σημαντικές φθορές, αλλά αυτό φαίνεται ότι ήταν το λιγότερο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ημιβύθιση σκάφους η οποία εστάλη στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο εισαγγελέας δεν διαπίστωσε ούτε πρόθεση για το ναυάγιο, ούτε αμέλεια ούτε πρόκληση ρύπανσης. Επιπλέον δεν τέθηκε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ούτε περιουσία.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ο φάκελος της υπόθεσης να τεθεί στο αρχείο καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί στον ποινικό νόμο. Η δικογραφία εστάλη στον εισαγγελέα Εφετών και αναμένεται έγκριση ή απόρριψη της αρχειοθέτησης πριν οι περιπέτειες του Γερμανού τουρίστα λάβουν οριστικώς τέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου