ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο η Παναγία Ολυμπιώτισσας

στον-βόλο-η-παναγία-ολυμπιώτισσας-428854

Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας αύριο στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, η οποία φυλάσσεται στη φερώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπόλεως Ελασσόνος, θα υποδεχτεί ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως Δημητριάδος αύριο Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου, στις 7:00 μ.μ. και εντάσσεται στο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων από την ενορία, για τη μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου.

Αμέσως μετά την υποδοχή, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα.

Μεθαύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 7.30 – 9.30 πμ, θα ψαλθούν όρθρος και θεία λειτουργία και στις 6.30 μμ ο εσπερινός του Τιμίου Σταυρού και παράκληση.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, 7.30 πμ, θα ψαλθούν όρθρος και θεία λειτουργία της Υψωσις του Τιμίου Σταυρού και στις 7.00 μμ μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και κήρυγμα, προεξάρχοντος του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, εορτή του Αγίου Γερασίμου, 7.00 – 10.30 πμ θα ψαλθούν όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου. Στις 6.00 μμ θα τελεστεί το Μυστήριο του Ευχελαίου και στη συνέχεια παράκληση.

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7.30 πμ θα ψαλθούν όρθρος και θεία λειτουργία, στις 10.00 πμ παράκληση και στις 11.00 πμ προγραμματίζεται η αναχώρηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ναό, όπως προαναφέρθηκε, έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., οπότε και θα επιστρέψει στην Ελασσόνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εικόνος στον Βόλο, ο Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5:00 έως τις 10:00 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου