ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν… μικροδάνεια οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

αναζητούν-μικροδάνεια-οι-συνταξιού-42816

Ανω κάτω οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που θα πληρώνονται πλέον στο τέλος του μήνα

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι κυρίως του ΙΚΑ. Ανέτοιμοι οι περισσότεροι για την αλλαγή στην ημερομηνία πληρωμής τους, έχουν μείνει με άδεια χέρια και περιμένουν πώς και πώς την 31η Ιανουαρίου για να πληρωθούν.

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση, καθώς τόσο το Δώρο των Χριστουγέννων, όσο και η σύνταξη του προηγούμενου μήνα, έχουν «εξανεμιστεί». Τα τηλέφωνα του ΙΚΑ στο Βόλο στο αρμόδιο τμήμα συντάξεων έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» τις τελευταίες μέρες από συνταξιούχους που σπεύδουν να ενημερωθούν για την αλλαγή, ενώ σε αρκετές τράπεζες του Βόλου κατατέθηκαν αιτήματα για μικροδάνεια από συνταξιούχους προκειμένου να βγάλουν το δεκαήμερο που απομένει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Το δεκαήμερο που μεσολαβεί πλέον από τις 22 του μήνα που πληρώνονταν μέχρι τώρα φαίνεται στους περισσότερους «αιώνας», αφού οι οικονομικές τους ανάγκες είναι μεγάλες και οι συντάξεις που λαμβάνουν δεν φτάνουν ούτε για το πρώτο 15θήμερο, πόσο μάλλον τώρα που θα πληρωθούν μετά από 40 περίπου ημέρες.

Η τελευταία πληρωμή είχε γίνει μέσα στο Δεκέμβριο στις 15 του μήνα που πληρώθηκαν το Δώρο των 300 ευρώ και στις 22 Δεκεμβρίου που πληρώθηκαν τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Μετά την απόφαση που ελήφθη πριν από ένα περίπου μήνα, οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα πληρώνονται κάθε τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και έτσι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ όπως και άλλων φορέων θα πληρωθούν την επόμενη Πέμπτη τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Η κατάργηση των εναπομεινάντων δώρων, οι παραπέρα μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές, από 5% έως 20%, η κατάργηση του ΕΚΑΣ σε ηλικίες κάτω από 65 χρονών, οι αυξήσεις στην φορολογία εισοδήματος, οι αλλαγές στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, με νέες αυξήσεις σε νοσήλια, φάρμακα, γιατρούς, σε συνδυασμό με τα χαράτσια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχουν τσακίσει όλους τους συνταξιούχους, σημειώνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας που γίνονται και αυτές καθημερινά αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών αλλά και της ανέχειας που έχει επηρεάσει τους περισσότερους συνταξιούχους, ειδικά με αποδοχές που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα 450 με 500 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου