ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

Λάβετε μέτρα προστασίας για κουνούπια και έντομα συστήνει η Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας

Για τα μέτρα προστασίας από έντομα, κουνούπια και φλεβοτόμους ενημερώνει τους πολίτες, τους ξενοδόχους και τους κτηνιάτρους, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Μαγνησίας.

Τα μέτρα προστασίας συστήνεται να τηρούνται, καθώς και η χρήση των εντομοαπωθητικών, ανεξάρτητα από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, που διενεργείται με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, από την εταιρεία απεντόμωσης με ψεκασμούς και παρακολούθηση των κουνουπιών σε όλους τους δήμους του Νομού, το οποίο στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται ήδη και ο τρίτος κύκλος εφαρμογών.

Μέτρα προστασίας για τον άνθρωπο

Προσοχή συστήνεται στη χρήση των εντομοαπωθητικών. Θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του σκευάσματος.

Να αλείφετε τα ακάλυπτα μέρη του σώματος, που δεν έχουν δερματικές βλάβες ή τραύματα, όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους και όταν επιστρέφετε να απομακρύνετε το εντομοαπωθητικό με είδη καθαρισμού και νερό.

Οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του σκευάσματος και να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.

Εντομοαπωθητικά με DEETαντενδείκνυται σε βρέφη μέχρι 2 μηνών, ενώ όσα περιέχουν αιθέρια έλαια ευκαλύπτου αντενδείκνυται σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών.

Μέτρα προστασίας για τα σκυλιά

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ