ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις για το τελικό συνέδριο Charts στο Βόλο είχε στην Αθήνα ο Κ. Χαλέβας

συναντήσεις-για-το-τελικό-συνέδριο-charts-σ-426219

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN και της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Χαλέβα με την Υπουργό Πολιτισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά και τη διευθύντρια δ/νσης Ερευνας Αγοράς και Τουρισμού του ΕΟΤ κα Αντζελα Βαρελά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στόχοι και προτεραιότητες που έχουν σχέση με την προβολή και την προώθηση της εναλλακτικής μορφής του πολιτιστικού τουρισμού. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έγινε ενημέρωση της διεξαγωγής και του προγράμματος του τελικού συνεδρίου του ευρωπαϊκού προγράμματος Charts που θα διεξαχθεί από 10-13 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Να σημειωθεί ότι στο έργο πολιτιστικού τουρισμού Charts συμμετέχει ως σημαντικός εταίρος το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network, ECTN) που εδρεύει στις Βρυξέλλες και την προεδρία του κατέχει η Ελλάδα εκπροσωπούμενη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ Κώστα Χαλέβα.

Αρχικά το τελικό συνέδριο είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Ουαλία ή στις Βρυξέλλες, αλλά μετά από συντονισμένες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της ΕΚΠΟΛ Κώστα Χαλέβα, αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα και μάλιστα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η επιτυχία έχει ως αποτέλεσμα την πολιτιστική και τουριστική προβολή της χώρας μας και της περιοχής μας με όλα τα αναμενόμενα οφέλη, που πρόκειται να προκύψουν από την έλευση των φορέων των κρατών, τα οποία θα συμμετέχουν.

Το συνέδριο θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την έναρξή του θα κηρύξει η ίδια η Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη. Πρόσκληση επίσης θα σταλεί για να παρευρεθούν ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αξιοποίηση της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, την οποία κατέχει η Ελλάδα εκπροσωπούμενη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον πρόεδρο του ECTN κ. Κώστα Χαλέβα, όπως και η απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου