ΤΟΠΙΚΑ

Αναζωπυρώθηκαν εστίες στο Λαύκο

αναζωπυρώθηκαν-εστίες-στο-λαύκο-425708

 

 

Συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις εστιών τόσο χθες, όσο και προχθές στο Λαύκο. Οι πυροσβέστες και τα οχήματα παρέμειναν στο σημείο συμπληρώνοντας το τρίτο 24ωρο στο μέτωπο και μαζί με εθελοντές προσπαθούσαν να κατασβέσουν τις εστίες, καθώς η φωτιά έσβησε.

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με το θερμό κύμα που αναδύονταν από την πυρκαγιά προκαλούσαν συνεχών νέες εστίες, γι’ αυτό και η πυροσβεστική δύναμη έτρεχε από σημείο σε σημείο να τις θέσει γρήγορα υπό έλεγχο και να αποφύγει τυχόν επέκταση.

Στο σημείο χθες εξακολουθούσαν να βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 20 εποχικών πυροσβεστών, ενώ πλήθος εθελοντών με δικά τους μέσα έσπευδαν να κατασβέσουν κάθε μία νέα εστία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για καμένη δασώδη έκταση 180 στρεμμάτων, ενώ αν και ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, ο εμπρησμός φέρεται να είναι η νούμερο ένα αιτία στη λίστα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανώς τρομοκρατημένοι και ταυτόχρονα αγανακτισμένοι για το περιστατικό δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κάποιο ανθρώπινο χέρι προξένησε όλη αυτή την καταστροφή.

Μέχρι και χθες το βράδυ όλη η πυροσβεστική δύναμη συνέχιζε την κατάσβεση, ενώ τόσο τα οχήματα όσο και οι άνδρες θα παραμείνουν και σήμερα στο σημείο για να ελέγχουν και να περιπολούν την περιοχή.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου