ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πάρκινγκ στον Αϊ Γιάννη

νέο-πάρκινγκ-στον-αϊ-γιάννη-425229

Για την ανακούφιση του προβλήματος της στάθμευσης, ιδίως τα Σαββατοκύριακα

Νέο πάρκινγκ απέκτησε η περιοχή του Αϊ Γιάννη, ένας από τους πλέον πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου. Η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ιδίως τα Σαββατοκύριακα, καθώς οι υπάρχοντες χώροι πάρκινγκ δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου των επισκεπτών.

Αρκετοί παρκάρουν παράνομα πάνω σε ποδηλατόδρομους και στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα συχνά-πυκνά να προκαλείται μποτιλιάρισμα και σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορούν να διέλθουν ούτε τα λεωφορεία της υπεραστικής γραμμής που εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Απόστολο Σουλδάτο, ο δήμος φρόντισε για την ενοικίαση οικοπέδου τριών στρεμμάτων στην περιοχή Παπά Νερό απέναντι από την πύλη του κάμπινγκ, κι εκεί διαμορφώθηκε νέος χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Η απόφαση εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα υπογράφτηκαν τα συμβόλαια με τον ιδιοκτήτη της έκτασης για την ενοικίαση του χώρου. Συνεργεία του δήμου καθάρισαν και διαμόρφωσαν τον χώρο σε υπαίθριο πάρκινγκ και ήδη από χθες λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο.

Όπως εκτιμάται, ο νέος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 αυτοκίνητα και οι θέσεις θα ανακουφίσουν το πρόβλημα της έλλειψης πάρκινγκ στην περιοχή.

«Ο χώρος αποδίδεται στους πολίτες και επισκέπτες χωρίς αντίτιμο. Το πάρκινγκ θα είναι ελεύθερο», ανέφερε ο κ. Σουλδάτος.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα του πάρκινγκ θα αμβλύνει και ο χώρος που διαμορφώθηκε προς το λιμάνι, που εξασφαλίζει θέσεις για περισσότερα οχήματα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή αναζητά κι άλλους χώρους για να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες. Κι αυτό γιατί στο παρελθόν δεν υπήρχε πρόβλεψη για υποδομές προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής», σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου