ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές στη «Μαγνησιακή Πίστη»

εκλογές-στη-μαγνησιακή-πίστη-424982

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη νέα Διοίκηση

Τη νέα Διοίκηση του Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Ν. Μαγνησίας «Μαγνησιακή Πίστη» ΣΥΝ.ΠΕ., καλούνται να εκλέξουν αύριο τα μέλη του, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δημ. Καπότσης, ενδιαφέρεται να αναλάβει την ευθύνη της Προεδρίας και στη νέα θητεία ενώ υποψηφιότητα έθεσαν κι άλλα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης.

Η Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Νομικούς και τους νόμιμους αναπληρωτές αυτών καθώς και τη γραμματέα του Συνεταιρισμού, συνήλθε χθες Δευτέρα στα γραφεία του Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Ν. Μαγνησίας «Μαγνησιακή Πίστη» ΣΥΝ.ΠΕ.

Το θέμα προς συζήτηση και η λήψη αποφάσεων αφορούσε τις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. – 18:00, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση στις (29/06/2015), στα γραφεία της Μαγνησιακής Πίστης Δημητριάδος 176 (κτίριο Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο 2ο όροφο).

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξετάστηκαν οι αιτήσεις υποψηφίων και ομόφωνα εγκρίθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις υποψηφιότητας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο:

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

1. ΖΑΜΑΝΟΥΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

2. ΚΑΠΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3. ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4. ΚΟΥΣΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5. ΜΗΛΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

6. ΝΟΧΟΥ ΜΑΡΙΑ

7. ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

8. ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

9. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

10. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

Υποψήφιοι για το Εποπτικό Συμβούλιο

1. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2. ΣΑΚΚΗΣ ΒΙΚΤΩΡ

3. ΣΤΥΛΙΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Η εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά αλφαβητική σειρά των υποψηφίων και χωριστά για το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο τα ονοματεπώνυμα των συνεταίρων, που υπέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα αίτηση υποψηφιότητας, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του καταστατικού.

Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως τα Νομικά Πρόσωπα (Εταιρείες, Σύλλογοι, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Επιμελητήριο κ.λ.π) προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με εξουσιοδότηση ή με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 Ν.1599/1986 νομίμως υπογεγραμμένη και σφραγισμένη.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η δημιουργία ενός σταθερού και ασφαλούς χρηματοοικονομικού πόλου στο Νομό Μαγνησίας ικανού να υποστηρίξει την τοπική οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό, με στόχο τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, να ενθαρρύνει υγιείς τοπικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσει προς όφελος των μελών του και της τοπικής κοινωνίας την ενιαία αγορά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Με τη λήψη άδειας για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού ως Πιστωτικού Ιδρύματος, θα μπορεί, μεταξύ των άλλων να εκτελεί τις παρακάτω, ενδεικτικά αναφερόμενες, εργασίες:

  • Αποδοχή καταθέσεων.
  • Χορήγηση Πιστώσεων.
  • Χρηματοδοτική μίσθωση (Leasing).
  • Εκδοση και διαχείριση μέσων πληρωμής (Τραπεζικές επιταγές, Πιστωτικές κάρτες κ.λ.π.)
  • Παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις.
  • Φύλαξη και διαχείριση κινητών αξιών.
  • Συναλλαγές για λογαριασμό του ίδιου του Συνεταιρισμού σε:

1. Συνάλλαγμα.

2. Κινητές αξίες.

3. Προθεσμιακά συμβόλαια χρηματοπιστωτικών τίτλων.

Στη φάση που βρίσκεται ο Συνεταιρισμός σήμερα τα μόνα προϊόντα που μπορεί να διαθέσει στα μέλη του είναι:

  • Χορήγηση Ταμιακών διευκολύνσεων με προεξόφληση επιταγών πελατών τους.
  • Χορήγηση δανείων με εμπράγματες εγγυήσεις.
  • Εργασίες Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου