ΤΟΠΙΚΑ

Επτά θανατηφόρα τροχαία

επτά-θανατηφόρα-τροχαία-424820

Στη διάρκεια του Ιουνίου, στο οδικό δίκτυο Θεσσαλίας

Είκοσι τρία τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια του Ιουνίου, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ειδικότερα σημειώθηκαν επτά θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 4 το 2013), δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 8 το 2013) και 14 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 16 το 2013).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 26 παθόντες: 7 νεκροί, 3 βαριά τραυματίες και 16 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η έλλειψη της δέουσας προσοχής, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Μέτρα οδικής ασφάλειας

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο μεταξύ, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούνιο 2014, πραγματοποιήθηκαν 63.569 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7.947 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.702 για υπερβολική ταχύτητα, οι 1.357 για παράνομες σταθμεύσεις και οι 944 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου