ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί έλεγχοι – «σκούπα» για υπαίθριο εμπόριο και επαιτεία

αστυνομικοί-έλεγχοι-σκούπα-για-υπ-424800

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα

Νέες αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας πραγματοποιήθηκαν προχθές, από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Ελέγχθηκαν 927 άτομα, εκ των οποίων 781 ημεδαποί και 146 αλλοδαποί και 619 οχήματα. Προσήχθησαν 48 άτομα 25 ημεδαποί και 23 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα:

  • οκτώ άτομα, από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν για παράνομο εμπόριο,
  • τρεις ημεδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα σε βάρος των δύο εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στο δημόσιο και σε βάρος του τρίτου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
  • ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα 277 παραβάσεις και συγκεκριμένα: εννέα για παραεμπόριο, επτά για επαιτεία, 16 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 245 παραβάσεις τροχαίας.

Κατασχέθηκαν 78 είδη παραεμπορίου, 1.736 κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων και το χρηματικό ποσό των 5,12 ευρώ.

Οι αστυνομικές δράσεις έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου