ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

εκδηλώσεις-μνήμης-και-αγώνα-με-δοξολο-42427

Με δοξολογία, η οποία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις «Μνήμης και αγώνα» από την Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Αγγλων αποικιοκρατών, διοργανώθηκαν με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» (Χορωδία), της Φοιτητικής Ενωσης Κυπρίων Βόλου και την στήριξη των Συλλόγων, Ηπειρωτών, Μακεδόνων, Θρακών, Κρητών, Α. Ρωμυλίας, Ποντίων.

Στις εκδηλώσεις, χθες Κυριακή, παρέστη η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:

«Η σκέψη όλων μας ταξιδεύει αυτήν τη ημέρα με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους, στους δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες και στους αγνοούμενους.

Με τη βοήθεια του Θεού, με πίστη και τίμιο αγώνα, με τη συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού, οι Κύπριοι συνάνθρωποί μας την 1η Απριλίου του 1955 ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού. Είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον Κυπριακό λαό και εμμένουμε ανυποχώρητα στη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Μακάρι οι σημερινές γενιές να παραδειγματιστούν από το όραμα, τα ιδανικά και το σθένος των προγόνων μας, αλλά και από τα βιώματα και τα παθήματα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου