ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόσυρση 300 εγκαταλελειμμένα οχήματα στον Βόλο

σε-απόσυρση-300-εγκαταλελειμμένα-οχήματ-424213

Διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου θα διενεργήσει ο Δήμου

Συνεχίζει την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων η δημοτική αρχή Βόλου. Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα αποφασίσει αύριο Τετάρτη για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και την ανακύκλωση 300 οχημάτων.

Το μοναδικό εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο σύστημα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων τέλους κύκλου ζωής είναι η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ).

Πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από 33 αντιπροσώπους αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Εχει αναλάβει την οργάνωση του συγκεκριμένου συστήματος και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Στα εξουσιοδοτημένα «διαλυτήρια αυτοκινήτων» θα γίνεται η απογραφή του οχήματος τόσο από το υπουργείο Μεταφορών, όσο και από την Εφορία με χορήγηση ειδικού εγγράφου στον ιδιοκτήτη του.

Ετσι θα περιοριστεί το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, καθώς και η καταστροφή τους χωρίς κατάλληλα μέτρα προφύλαξης του περιβάλλοντος.

Απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία συστήματος περισυλλογής οχημάτων είναι να κατέχει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας.

Στον διαγωνισμό θα γίνουν αποδεκτοί μόνο όσοι κατέχουν την προβλεπόμενη άδεια.

Ο πλειοδότης ανάδοχος πρέπει να παραλαμβάνει με δικά του μέσα τα οχήματα από τον Δήμο Βόλου έπειτα από υπόδειξη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και να τα διατηρεί σε δικό του χώρο για 20 μέρες από την παραλαβή τους.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αν το επιθυμούν να τα παίρνουν πίσω με δικά τους μέσα, αφού καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου