ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Πλατανιάς το Χωριό μας» για το νέο αλιευτικό καταφύγιο

ο-πλατανιάς-το-χωριό-μας-για-το-νέο-αλ-423936

Δίνει απαντήσεις σε όσα φαιδρά, όπως αναφέρει, και ανυπόστατα ακούστηκαν

Ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Πλατανιάς το Χωριό μας» εκφράζει για μία ακόμα φορά την ευαρέσκειά του για τη δημοπράτηση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά.

Με ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Μαμμάς, αναφέρει ότι «αυτό το έργο ανταποκρίνεται σε πάγιο αίτημα δεκαετιών των επαγγελματιών τουρισμού και των κατοίκων του Πλατανιά, αλλά και του Πηλίου γενικότερα, για αναπτυξιακά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής».

Υποστηρίζει ότι «το νέο έργο από μόνο του δηλώνει ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο δεν μισεί το Πήλιο», όπως κάποιοι κακόβουλα ισχυρίζονται, αλλά εμπράκτως αποδεικνύει το αντίθετο».

Πιστεύει ότι «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε οι νέοι να παραμένουν στα χωριά, τα οποία απειλούνται με ερημοποίηση, λόγω της εγκατάλειψης από τους νέους προς τα αστικά κέντρα για ανεύρεση εργασίας».

Απαντώντας, σε πολλά φαιδρά, όπως λέει, και ανυπόστατα, προκειμένου να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «όλες οι αιτιάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα» κατά της κατασκευής του λιμένος Πλατανιά, απορρίφθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως παντελώς αβάσιμες».

Ακόμη υπογραμμίζει: «Λένε από τη μια ότι το νέο λιμάνι θα γίνει φαραωνικό δηλαδή τεράστιο έργο και από την άλλη ότι θα είναι πολύ μικρό για να χωρά ακόμη και το τουριστικό σκάφος Ελισάβετ. Δηλαδή κατά την άποψή τους είναι ταυτόχρονα και τεράστιο και πολύ μικρό. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι είναι».

«Το νέο λιμάνι του Πλατανιά θα εξυπηρετεί και τις Β. Σποράδες στον κοινωνικό και ανθρωπιστικό τομέα, δηλαδή στη διακομιδή ασθενών, τραυματιών και εκτάκτων περιστατικών στο νοσοκομείο Βόλου, κάτι το οποίο με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να γίνεται με ασφάλεια λόγω ισχυρού κυματισμού ιδίως τον χειμώνα», σημειώνει ακόμη.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι στο νέο λιμάνι προβλέπονται όλα τα μέτρα υποδομών, ασφαλείας, υγιεινής και καθαριότητας, εξέλιξη που θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα στο υπάρχον μισοκατεστραμμένο λιμάνι.

Οσον αφορά στο ζήτημα του βραχισμού στη δυτική παραλία του χωριού, εκφράζει την πεποίθηση ότι θα επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται από τις ισχυρές θαλασσοταραχές και τους νοτιάδες, που μονίμως καταστρέφουν το παραλιακό μέτωπο και απειλούν τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

Σχετικά με τον χείμαρρο Πλατανιά – Χαλόρεμα σημειώνει ότι η εκβολή του εν λόγω χειμάρρου βρίσκεται εκτός του νέου λιμανιού και ως συνέπεια δεν θα έχει καμία επίπτωση στη απορροή του.

Κατά τον Σύλλογο, τα υπάρχοντα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί από υπερχειλίσεις του χειμάρρου, αφορούν σε άλλες αιτίες, όπως σαθρές όχθες, ένθεν και ένθεν του χειμάρρου και κατασκευαστικά λάθη παρελθόντων ετών εντός αυτού. Για όλα αυτά όμως έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Συνοψίζοντας τονίζει ότι ελπίζει στην άμεση δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά, έργο για το οποίο, όπως αναφέρει, τάσσονται υπέρ όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η Ενωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και οι Σύλλογοι Αλιέων Μέσης και Παράκτιας Αλιείας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου