ΤΟΠΙΚΑ

Στο στάδιο των προσφορών ο διαγωνισμός για τη μεταφορά

στο-στάδιο-των-προσφορών-ο-διαγωνισμό-423893

Με δημόσια συγκοινωνία οι μετακινήσεις των μαθητών με ΕΜΔ και δημόσιες συμβάσεις

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων –όπως ανακοίνωσε χθες- έγκαιρα, έχει ξεκινήσει τη διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών για την επόμενη τριετία 2021-2024, βάσει των στοιχείων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και, όσων στοιχείων ήταν γνωστά έως την προκήρυξή του, προϋπολογισμού 6.540.59479 € με Φ.Π.Α. 13% καθώς και του δικαιώματος προαίρεσης σε ποσοστό έως 30% για τα σχολικά έτη 2021-2022, 2022-2023 & 2023-2024 και (30% δικαίωμα προαίρεσης +5μηνη παράταση) για το σχολικό έτος 2023-2024. Ο εν λόγω διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών.

Η Περιφερειακή Ενότητα γνωστοποιεί ότι με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων το έργο της μεταφοράς των μαθητών πραγματοποιείται αφενός με δημόσια συγκοινωνία, δηλαδή με ΕΜΔ (Ειδικό Μαθητικό Δελτίο), τα οποία θα μοιραστούν στους δικαιούχους μαθητές από τους διευθυντές των σχολείων και αφετέρου με δημόσιες συμβάσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά μεταφορά μαθητών.

Η σημαντική διαφοροποίηση τη φετινή σχολική χρονιά είναι ότι βάσει της εφαρμοζόμενης για την μεταφορά μαθητών 50025/18 ΚΥΑ οι μαθητές των νηπιαγωγείων και της Α & Β δημοτικού υποχρεωτικά μεταφέρονται με δημόσια σύμβαση.

Στα συγκεκριμένα μισθωμένα οχήματα μεταφέρονται σε αρκετές περιπτώσεις και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, εφόσον το επιτρέπει η χωρητικότητά τους αντί να μεταφέρονται με δημόσια συγκοινωνία. Με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων στην ΠΕΜΣ υλοποιούνται 153 δρομολόγια με λεωφορεία και ταξί μέσω 20 συμβάσεων με τους σχετικούς αναδόχους, οι οποίοι και θα υλοποιήσουν τα δρομολόγια έως την ολοκλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Για τα άγονα δρομολόγια (3) (δεν έχει δοθεί καμία προσφορά) και για τα νέα για τα οποία θα προκύψει ανάγκη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα τηρηθεί η διαδικασία ανάθεσης μέσω σχετικής πρόσκλησης για κατάθεση προσφορών.

Με βάση τα περσινά δεδομένα, με μισθωμένα οχήματα θα μεταφέρονται περίπου 1.500 μαθητές και για μετακινήσεις μαθητών με δημόσια συγκοινωνία έχουν δοθεί 2.200 ΕΜΔ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 200 ΕΜΔ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε: «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2021-2024».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου