ΤΟΠΙΚΑ

Σε ανοδική πορεία ο υδράργυρος στη Μαγνησία

σε-ανοδική-πορεία-ο-υδράργυρος-στη-μαγ-423213

Από τις οκτώ θερμότερες πόλεις της χώρας ήταν χθες ο Βόλο. Στον πίνακα του meteo.gr που παρουσιάζει τους οκτώ θερμότερους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Βόλος συγκαταλέγεται στην έβδομη θέση με θερμοκρασία που άγγιξε τους 37ο C.

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στο Κρανίδι με 39,7ο C και ακολουθούν Αργος με 37,8, Θεολόγος Φθιώτιδας με 37,2μ Χαροκόπειο- Καλλιθέα με 37,2, Τανάγρα με 37,1, Ελευσίνα με 37,1, Βόλος με 36,9 και Σκα Αττικής με 36,8ο C.

Στο μεταξύ σε θερμό κλοιό θα παραμείνει η Μαγνησία στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, με την ένδειξη του υδραργύρου να σημειώνει ανοδική πορεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, που οδήγησαν τους περισσότερους Βολιώτες σε κοντινές ακτές και παραλίες, διατηρούνται και την εβδομάδα που διανύουμε, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με την πορεία του υδραργύρου, θα διατηρηθούν μεταξύ 33 και 35 βαθμών, με τα ποσοστά υγρασίας, ωστόσο, να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τους ανέμους να είναι ασθενείς μέχρι την Πέμπτη.

Το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει από την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να σημειωθεί ανοδική τάση του υδραργύρου, καθώς έρχονται θερμότερες αέριες μάζες προς τη Μαγνησία από τα νοτιοδυτικά, με συνεπακόλουθη άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στην ηπειρωτική Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει ο κ. Τακούδης η υψηλότερη θερμοκρασία αναμένεται να σημειωθεί στο Βελεστίνο και τον Αλμυρό ενδεχομένως, όπου το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Βόλο δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε συνήθη, για την εποχή, επίπεδα, χωρίς περαιτέρω εξάρσεις ζέστης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου