ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδριάζουν οι σύλλογοι διδασκόντων για την αξιολόγηση υποψηφίων διευθυντών

συνεδριάζουν-οι-σύλλογοι-διδασκόντω-422892

Συνεδριάζουν σήμερα οι σύλλογοι διδασκόντων στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης για τους υποψηφίους για τη θέση του διευθυντή που προέρχονται από το σχολείο τους.

Οι σύλλογοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διοικητική ικανότητα των υποψηφίων διευθυντών. Στις προηγούμενες εκλογές οι σύλλογοι είχαν ψηφίσει για τους διευθυντές και η ψήφος έδινε μετρήσιμα μόρια. Αυτή τη φορά, καλούνται να συντάξουν έκθεση, που είναι άγνωστο αν και πόσα μόρια θα δώσει σε κάθε υποψήφιο.

Από την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ξεκινούν οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων για τη θέση των διευθυντών.

Υπενθυμίζεται ότι στους 235 ανέρχονται συνολικά οι εκπαιδευτικοί του νομού, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, που διεκδικούν 157 θέσεις διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι που έθεσαν υποψηφιότητα ανέρχονται στους 116. Θα διεκδικήσουν 83 θέσεις. Αντίστοιχα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τις αιτήσεις τους υπέβαλλαν 119 υποψήφιοι που διεκδικούν συνολικά 74 θέσεις διευθυντών.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης Καθηγητών Μαγνησίας, Διαλεχτή Τσιτούμη, Σταύρος Κατσούρας και Παντελής Τσιρέπας, οι καθηγητές καλούνται να εκφράσουν χωρίς φόβο τη γνώμη τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου