ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δικαιοσύνη για «οχετό συκοφαντιών» ~ Οργή προκάλεσε στη ΔΕΥΑΜΒ ο Στ. Λημνιός

στη-δικαιοσύνη-για-οχετό-συκοφαντιώ-422476

Θα καταθέσει εναντίον του μήνυση για τις χωρίς στοιχεία διαπιστώσεις του

Την οργή της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ προκάλεσε το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Στέλιος Λημνιός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε δείγμα από τον αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ στο Αγκίστρι.

Ο Στ. Λημνιός κοινοποίησε φωτογραφίες καταγγέλλοντας ότι έγινε τομή στον αγωγό, που πρέπει να φέρνει καθαρό νερό στη θάλασσα, από το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Βόλου. Οπως λέει, «η τάφρος ήταν γεμάτη ακατέργαστα λύματα, που απομακρύνθηκαν από τα συνεργεία του εργολάβου της ΔΕΥΑΜΒ. Στην περιοχή υπάρχει έντονη δυσοσμία».

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου, αναφέρει ότι η διοίκηση θα καταθέσει εναντίον του μήνυση για στοιχεία, που είναι σε ευθεία αντίθεση με τις διαπιστώσεις από τους ελέγχους των κατά νόμο αρμοδίων υπηρεσιών.

Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, να βγει από το στόμα του Λημνιού για τη ΔΕΥΑΜΒ, παρά μόνο ένας οχετός ύβρεων, ψευδών, παραμυθιών, συκοφαντιών.

Για την αλήθεια λοιπόν. Ούτε το Λιμενικό διαπίστωσε ρύπανση, ούτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν ρύπανση, ο μόνος που βρήκε ρύπανση και πήρε δείγμα!!! είναι ο Λημνιός. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το δείγμα που επικαλείται είναι ένα αποκλειστικά δικό του δείγμα.

Περαιτέρω, ο Λημνιός ομολογεί ότι παραβίασε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Χωρίς καμιά εξουσία, δικαίωμα, άδεια ή εξουσιοδότηση.

  • Πήρε δείγμα, χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποίησης, χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης, χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία λήψης.
  • Ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι το Χημείο της ΔΕΥΑΜΒ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν, μετά από προσφυγή του. Ουδέποτε υπήρξε τέτοιο γεγονός. Αυτό που υπήρξε είναι ότι δυο φορές στο παρελθόν ο Λημνιός και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία έσυραν στα δικαστήρια τη γυναίκα σύμβολο της προστασίας του περιβάλλοντος στην πόλη μας, την κα Ευτυχία Διομή. Και τις δυο φορές η Ευτυχία αθωώθηκε με επαίνους από την έδρα. Η λέξη «συγγνώμη» είναι όμως άγνωστη στους ψεύτες και συκοφάντες.
  • Τα χημικά εργαστήρια της ΔΕΥΑΜΒ είναι διαπιστευμένα κατά ISO 17025. Θα μάθει σύντομα ο Λημνιός και οι συν αυτώ ότι η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των διαπιστευμένων εργαστηρίων είναι ποινικό αδίκημα.
  • Η ΔΕΥΑΜΒ ελέγχεται από τους φορείς της πολιτείας σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της. Είναι απολύτως ψευδής, συκοφαντικός και προσβλητικός ο ισχυρισμός ότι δεν ελέγχεται.

Ας μην απατάται ο Λημνιός για την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Για τη σωρεία των ποινικών αδικημάτων που έχει διαπράξει, αύριο κιόλας θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

ΥΓ. Μάθαμε μόλις, ότι ο περί ου ο λόγος επισκέφτηκε το σημείο, υπήρχε μόνο ένας εργάτης στον οποίο είπε ότι έχει δικαίωμα!!! και πήρε δείγμα με ένα μπουκαλάκι!!!

Εξαιρετικά. Σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό του».

Αναφορά Λημνιού κατά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

Στο μεταξύ, ο κ. Λημνιός έκανε χθες γνωστό ότι κατέθεσε αναφορά στο υπουργείο Ναυτιλίας κατά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων.

Αφορά στον έλεγχο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Λιμενικοί μετά από καταγγελία για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τον κ. Λημνιό έκαναν έλεγχο με πλωτά μέσα στη θαλάσσια περιοχή Αγκίστρι και σε ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Στεφάνου και δεν εντόπισαν ρύπανση.

Το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας αναφέρει τα εξής: «Ζήτησα να έρθουν από τη στεριά για τον έλεγχο, αλλά ήρθε πλωτό σκάφος με 3 μέλη, λίγο αργότερα. Πλησίασαν την ακτή σε απόσταση 15‐20 μ. και παρατήρησαν με κιάλια (από την πλώρη) το σημείο εκροής.

Η επικεφαλής τηλεφώνησε στη ΔΕΥΑΜΒ και πήρε απάντηση ότι δεν υπάρχει καμία βλάβη. Την απάντηση αυτή μου τη μετέφερε διά βοής.

(Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 10/09, η ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι γνώριζε τη βλάβη από την Τρίτη 08/09. Ποιος λέει αλήθεια;). Κατόπιν έφυγαν, παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη ζήτησα να προσεγγίσουν το σημείο για να διαπιστώσουν τη ρύπανση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου