ΤΟΠΙΚΑ

Κήρυξε τρίωρη στάση για υπάλληλο του ΤΕΕ

κήρυξε-τρίωρη-στάση-για-υπάλληλο-του-τ-422101

Ο ΣΕΤΕΕ για όλα τα περιφερειακά τμήματα – Παρέμβαση του ΤΕΕ για την Υπηρεσία Μίας Στάσης

Τρίωρη στάση εργασίας στις Κεντρικές Υπηρεσίες και τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ για μεθαύριο, Δευτέρα, 14 Ιουλίου, και στο διάστημα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΕΕ, αντιδρώντας στη μετακίνηση της υπαλλήλου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Ελένης Χριστοδούλου, στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

«Συμπαραστεκόμαστε στη συνάδελφο Ε. Χριστοδούλου η οποία υφίσταται εκδικητική αντιμετώπιση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, που υπογράφει ο πρόεδρος, Δημήτρης Γεωργίου.

Η υπάλληλος εξάλλου κατατάχθηκε στο ΤΕΕ σύμφωνα με δικαστική απόφαση. Ομως με απόφαση του Προέδρου του ΤΕΕ τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας (Λάρισα) αντί στο Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας (Βόλος), όπου υπηρετούσε και κατοικεί οικογενειακώς.

Χαρακτηριστικά, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ κατήγγειλε την τοποθέτηση της κ. Χριστοδούλου στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, αφού «δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του τοπικού τμήματος.

Πιστεύουμε ότι η τιμωρία που υφίσταται η συγκεκριμένη υπάλληλος, είναι πέρα από τις αρχές λειτουργίας που διέπει το ΤΕΕ…» καταλήγει.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ ζητεί την τοποθέτηση της συναδέλφου του στη θέση για την οποία κρίθηκε ότι εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η οποία δεν είναι άλλη από το Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας.

Παρέμβαση για Υπηρεσία Μίας Στάσης

Στο μεταξύ, αποδέκτης καθώς είναι ολοένα και περισσότερων ερωτημάτων για το εάν δύναται να προχωρήσει η λειτουργία της υπηρεσίας μίας στάσης στο ΤΕΕ Μαγνησίας, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα παρεμβαίνει προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Χρήστο Σπίρτζη.

Επισημαίνοντας πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου όταν αυτή ξεκινήσει σε όλα τα περιφερειακά τμήματα, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα τα μέλη, η κ. Καπούλα θέτει μία σειρά από ερωτήματα.

Συγκεκριμένα έχοντας την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ζητεί να ενημερωθεί πότε προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί η υπηρεσία μίας Στάσης, εάν υπάρχει πλήρες νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της και ποιες είναι οι προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο στα Περιφερειακά Τμήματα.

Επικαλούμενη το «επίμαχο» ΦΕΚ η κ. Καπούλα προσθέτει: «Το ΤΕΕ δύναται, κατ’ επιλογή των ενδιαφερομένων, να λειτουργεί και ως υπηρεσία μιας στάσης στη συγκέντρωση ηλεκτρονικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία απαιτείται να υποβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στην αρμόδια Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών επαγγελμάτων (Δ15) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων κατά τις διαδικασίες τήρησης του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ), του Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ), του Μητρώου Μελετητών και Εταιρειών Μελετών, καθώς και άλλων Μητρώων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου