ΤΟΠΙΚΑ

Επανέρχεται η σίτιση μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

επανέρχεται-η-σίτιση-μαθητών-στο-μουσ-422001

Είχε καταργηθεί πέρυσι προκαλώντας αντιδράσεις γονέων μαθητών

Επανέρχεται η σίτιση στο Μουσικό Σχολείο Βόλου που πέρυσι είχε καταργηθεί ξεσηκώνοντας αντιδράσεις των γονέων των μαθητών. Από το νέο σχολικό έτος, με νέα διάταξη, το catering επιστρέφει στο σχολείο, αν και από το Δήμο Βόλου, εκδηλώθηκε δυσαρέσκεια για την ύπαρξη δύο μέτρων και σταθμών στα σχολεία. «Την ίδια ώρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας απορρίπτει το αίτημα του Δήμου για σίτιση 300 μαθητών απόρων οικογενειών και οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση, επανέρχεται η σίτιση μόνο στα Μουσικά Σχολεία», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλίας Ξηρακιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η δαπάνη σίτισης των 400 περίπου μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, είναι προϋπολογισμού 205.000 ευρώ για το νέο σχολικό έτος και υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας.

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αναμένεται να εγκριθεί η δαπάνη σίτισης και να κινηθούν οι διαδικασίες διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με την έναρξη των μαθημάτων, το σύνολο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, θα σιτίζεται δωρεάν, κάμπτοντας τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί πέρυσι από γονείς, όταν η σίτιση σταμάτησε ξαφνικά, εξαιτίας της κατάργησης σχετικής διάταξης.

Φέτος, η διάταξη επανήλθε, εγείρει όμως αντιδράσεις από πλευράς του Δήμου Βόλου. Κι αυτό γιατί πέρυσι, μέσω των υπηρεσιών πρόνοιας του Δήμου, είχαν εντοπιστεί και καταγραφεί περίπου 300 μαθητές στα σχολεία του Βόλου, που είναι μέλη άπορων οικογενειών ή οικογενειών που επλήγησαν από την κρίση. Οι συγκεκριμένες οικογένειες δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν το κολατσιό των παιδιών τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μη λείπουν περιστατικά εξαντλημένων από την πείνα μαθητών.

Ο Δήμος είχε καταθέσει αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την έγκριση ποσού προκειμένου να προσφέρει κολατσιό στους μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη, το αίτημα όμως απορρίφθηκε, επειδή κρίθηκε ότι ο Δήμος είναι αναρμόδιος επί του θέματος.

Δεν είμαστε αντίθετοι στη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου αλλά όταν απορρίπτεται η πρωτοβουλία του Δήμου για παροχή δεκατιανού σε 300 παιδιά απόρων οικογενειών και οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση για λόγους αναρμοδιότητας και την ίδια στιγμή γίνεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά της -σωστά καταργηθείσας, πριν ένα χρόνο- διάταξης για σίτιση μόνο των μουσικών σχολείων μπορούμε να μιλήσουμε για ρουσφέτια και πελατειακό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Ξηρακιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου