ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάρια για γονείς

σεμινάρια-για-γονείς-421990

Η «Πρόταση Ζωής» αναπτύσσει δραστηριότητες που έχουν προληπτικό χαρακτήρα

Σεμινάρια γονέων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας πρόκειται να πραγματοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής». Η έναρξη του σεμιναρίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος, για την ομαλή λειτουργία της ομάδας, αριθμός αιτήσεων των γονέων.

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου καθώς και η ευαισθητοποίησή των γονιών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους. Το σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο κοινωνικούς επιστήμονες, θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από τις 6.15 έως τις 8.15 μμ και θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα. Οι κύριοι θεματικοί άξονες περιλαμβάνουν τα εξής: Ανάγκες παιδιών και γονιών, επικοινωνία στην οικογένεια, αυτοεκτίμηση, συναισθήματα και πειθαρχία. Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με την ενεργό συμμετοχή των γονιών, την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, παρεμβάσεις δηλαδή που απευθύνονται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και στους ενήλικες όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.

Για την αποφυγή ανάπτυξης της εξαρτητικής συμπεριφοράς επιδιώκεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κριτικής ικανότητας έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφασίζει υπεύθυνα για τη ζωή του. Αλλωστε η αποφυγή των εξαρτήσεων απαιτεί μια πολλαπλότητα παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα και ως εκ νέου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στους ειδικούς, αλλά να γίνει υπόθεση όλων.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο σεμινάριο θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, (Ελ. Βενιζέλου 7 – Δημητριάδος, 4ος όροφος) από τις 09:30-14:00 ή τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής» στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου