ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδήλωση για τα 78α «ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ» από τον Δήμο Σκιάθου

εκδήλωση-για-τα-78α-κατσωνεια-από-τον-421683

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από τον Δήμο Σκιάθου σε συνεργασία με τη Διοίκηση Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, για τη Βύθιση του Υ/Β “ΚΑΤΣΩΝΗΣ” στη Σκιάθο.

Την ημέρα αυτή τίμησε με την παρουσία του και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι της Σκιάθου προσέδεσε η Τορπιλάκατος (ΤΠΚ) Σημαιοφόρος Ξένος. Στο πλοίο δόθηκε το όνομα Σημαιοφόρος Ξένος εις μνήμη του Σημαιοφόρου (ΜΗΧ) Κωνσταντίνου Ξένου, ο οποίος υπηρετώντας στο Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, έπεσε υπέρ πατρίδος.

Τη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10:00 π.μ τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών και ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπρόσωπο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Αντιναύαρχο ΠΝ, Διοικητή Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, Γεώργιο Μπαμπλένη. Στην εκδήλωση,επίσης, παρευρέθησαν ο Διοικητής Υποβρυχίων, Πλοίαρχος ΠΝ, Κωνσταντίνος Τουρκαντώνης, o Ναύαρχος ε.α, Γεώργιος Μπεζεριάνος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, Παναγιώτης Ραδίτσας.

Στις 11:00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων του Υποβρυχίου Υ1 «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, τον Εκπρόσωπο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο, Διοικητή Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, Γεώργιο Μπαμπλένη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Γιώργο Αντωνίτσα, τον Λιμενάρχη Σκιάθου, Πλωτάρχη, Νικόλαο Κατσάμπα, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, Αστυνόμο Ά, Νικόλαο Σαρδέλη, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, Σωτήρη Κωλέττη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Σκιάθου, Γεώργιο Λιακόπουλο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, Παναγιώτη Ραδίτσα. Στη συνέχεια αναχώρησε το καΐκι «Καλυψώ» για την απόδοση τιμής στο στίγμα του ναυαγίου με τη ρίψη στεφάνου.

Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο με ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμίων μεταξύ του Δημάρχου, του Εκπροσώπου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γεωργίου Μπαμπλένη, του Διοικητή Υποβρυχίων ΠΝ, Κωνσταντίνου Τουρκαντώνη και του Προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, Παναγιώτη
Ραδίτσα.

Στις 19:30μ.μ. στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Σκιάθου πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στην αξία της ιστορικής μνήμης αλλά και στη μεγαλειώδη ναυτική ιστορία των λαών της Μεσογείου, με τίτλο «Memoria», εμπνευσμένη από τη φράση «Η μνήμη είναι φύλακας του νου μας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Σκιάθου. Στη συναυλία συμμετείχαν οι Αναστασία Κότσαλη,μεσόφωνος, Αλέξης Μαστιχιάδης,τσέμπαλο, Γκουίντο ντε Φλάβιις, σαξόφωνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου