ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα (φωτογραφίες)

συγκέντρωση-και-πορεία-του-παμε-ενάντ-421599

Με σύνθημα «κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής»

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και καλούσαν, η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ, η γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.

Από το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το σύνθημα: «ΚΑΤΩ η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής – Ολοι στους δρόμους».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας». Μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και στην παραλία.

Ο ομιλητής ανέφερε πως «είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Στα χέρια που χωρίς αυτά τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, χωρίς εμάς κανένα γρανάζι δεν γυρνά! Σήμερα φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου, το τρίτο κατά σειρά- που είναι κι αυτό απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Εστρωσαν το δρόμο για έξι μήνες, με διαπραγματεύσεις που κατέληγαν πάντα στο ότι οι «λύσεις στερεύουν». Επέβαλαν δημοψήφισμα με κάλπικα ερωτήματα που οδηγούσε σε κάθε περίπτωση σε μια επιλογή. Συνέχιση της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά. Για να καταλήξουν τελικά και να πουν στο λαό ότι ο μονόδρομός τους είναι αναγκαστικός, ρεαλιστικός, αδιαπραγμάτευτος.

Εχουν μάλιστα το θράσος να μιλούν για «αναδιανομή των βαρών», επιχειρώντας να τα συγκρίνουν με τα μέτρα που περιέχονταν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, για να παρουσιάσουν τάχα «ελαφρύτερο» το νέο μνημόνιο.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι η ενίσχυση της οργάνωσής μας, η ενότητα με βάση τα ενιαία αιτήματά μας, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας.

Με τους αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, τις Λαϊκές Επιτροπές, κινητήρια δύναμη της συλλογικής δράσης, που θα παρεμβαίνει στην απληρωσιά, στις απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες.

Το ταξικό κίνημα και πείρα έχει και θέληση να οργανώσει τη δράση παντού: Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές», κατέληξε ο κ. Στεργίου και ακολούθησε η πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου