ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Βόλου: «Οχι» στις αναστολές και τις απολύσεις εργαζομένων

λασ-βόλου-οχι-στις-αναστολές-και-τις-421081

Η δημοτική παράταξη κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατάθεσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, η οποία καλεί το Σώμα να πει «όχι» στις αναστολές και στις απολύσεις.

Με το ψήφισμα, οι σύμβουλοι, Βασίλης Ντακούμης, Απόστολος Ριζόπουλος και Θεόδωρος Τσαλούχας της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται ένα ακόμη έργο της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της Ν.Δ με την υλοποίηση της αναστολής εργασίας σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση, με την «υποχρεωτικότητα», μετατρέπει το εμβόλιο, από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών.

«Αν η κυβέρνηση είχε πραγματικό της μέλημα την προστασία των εργαζομένων, δεν θα σταματούσε την δωρεάν κάλυψη με τεστ σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους.

Στόχος της – μπροστά στο απειλητικό 4ο κύμα της πανδημίας – είναι να ενισχύσει το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» και να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να συγκαλύψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού!», αναφέρουν.

Ζητούν λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο Βόλου να διεκδικήσει την προώθηση του δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και της ΠΦΥ, δωρεάν και πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και μεταξύ άλλων σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Καλούν το Σώμα να απαιτήσει εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στην άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και μεταξύ άλλων στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου