ΤΟΠΙΚΑ

Εντός των ορίων χλωριόντα και νιτρικά στο νερό της Αγριάς

εντός-των-ορίων-χλωριόντα-και-νιτρικά-420876

Πληροί απολύτως τα οριζόμενα όρια για την ανθρώπινη κατανάλωση από τη σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) το νερό της Αγριάς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία δημοσιοποίησε χθες τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού στην περιοχή.

Τα αποτελέσματα αφορούν σε κοινή δειγματοληψία της ΔΕΥΑΜΒ με τη Δ/νση Υγείας που διενεργήθηκε στις 23 Αυγούστου.

Όπως ενημερώνει, η δειγματοληψία αφορούσε στα χλωριόντα και στα νιτρικά, καθώς σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες παραμέτρους (υδράργυρο κλπ) σε επανειλημμένες κοινές δειγματοληψίες ΔΕΥΑΜΒ & Δ/νσης Υγείας που διενεργήθηκαν μετά τη διακοπή λειτουργίας της γεώτρησης «Τρύπιο Λιθάρι», δεν υπήρξαν ευρήματα.

«Είναι προφανές ότι δεν ευσταθούν και δεν έχουν βάση διάφορες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού στην Αγριά. Σημειώνουμε επιπλέον, ότι τα νιτρικά στο νερό θα υποχωρήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στο επίπεδο των 10-15 mg/l, με την ολοκλήρωση της αυτοματοποίησης λειτουργίας του υδραγωγείου της Αγριάς.

Θα παρακαλούσαμε επιπλέον τους “ανησυχούντες” να προστρέχουν στην ενημέρωση της υπηρεσίας», σημειώνει, η ΔΕΥΑΜΒ και παραθέτει τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου