ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-έξω-από-τη-δεη-420414

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη ΔΕΗ Βόλου από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μη γίνονται διακοπές ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50% και να εφαρμοστούν μέτρα κόντρα στην ακρίβεια.

Στην ανακοίνωση που διανεμήθηκε από τα σωματεία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ακρίβεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο» και δεν προκύπτει από λάθος χειρισμούς.

«Οφείλεται στη συνολική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να συσσωρεύονται κέρδη, νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, τα εκατομμύρια ευρώ των κοινοτικών και κρατικών πόρων, που τα πληρώνει ο λαός, κατευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Αυτό είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι να παράγουν όλο και περισσότερα, για να «απολαμβάνουν» όλο και λιγότερα», προσθέτουν τα ταξικά σωματεία.

Υπογραμμίζεται επίσης πως σε αντίθεση με όσα διακηρύττονται, « η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» οδηγούν σε ακριβότερο ρεύμα, με τραγικές συνέπειες για τα νοικοκυριά, που και σήμερα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στους «τσουχτερούς» λογαριασμούς, σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος».

Οι συνδικαλιστές που ήταν παρόντες στην παράσταση διαμαρτυρίας τόνισαν ότι «σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο η δύναμή των εργαζομένων είναι η συλλογική διεκδίκηση και πάλη, που βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου