ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορίες πόνου ή παραπόνου ακούει το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη

ιστορίες-πόνου-ή-παραπόνου-ακούει-το-γ-419721

Χιλιάδες είναι τα αιτήματα που δέχτηκε το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μετρώντας έξι μήνες ζωής, το Κέντρο δέχτηκε 2.700 αιτήματα πολιτών.

Η ροή των αιτημάτων είναι καθημερινή. Σε 24ωρη βάση το εν λόγω Τμήμα του Νοσοκομείου δέχεται κατά μέσο όρο δεκαπέντε αιτήματα.

Αιτούντες δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον, αποδέκτες οι δύο υπάλληλοι του Γραφείου, ενώ διαχειριστής – διεκπεραιωτής ο ίδιος ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας.

Στο κρεβάτι του πόνου τα αιτήματα ποικίλουν. Οι υποθέσεις των πολιτών εξηγεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου γίνονται οικογενειακές υποθέσεις στη νοσοκομειακή κοινότητα.

Η μονάδα, το επισκεπτήριο, η μεταφορά με ασθενοφόρο, η διεκπεραίωση ακόμη και γραφειοκρατικών ζητημάτων σε άλλα Νοσοκομεία…

Στο Τμήμα φθάνει σωρεία αιτημάτων. Οι ασθενείς ζητούν ακόμη και βοήθεια για να βρουν ένα γιατρό, να κλείσουν ένα ραντεβού, ενώ χαρακτηριστική υπήρξε η περίπτωση ασθενούς που αιτούνταν συνοδεία στον υπέρηχο ή σε εξωτερικό γιατρό!

Ιστορίες χωρίς τέλος καταγράφονται από το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη. Ασθενείς έχουν αιτηθεί την ασφαλή μεταφορά τους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο.

Με υπομονή, πίστη και προσήλωση στο στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του πολίτη και βέβαια με σεβασμό πάντοτε απέναντι στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, οι υπάλληλοι του Γραφείου προωθούν τα αιτήματα των πολιτών.

Μεταξύ των αιτημάτων που διεκπεραιώνουν οι υπάλληλοι περιλαμβάνεται και η διαβίβαση εξετάσεων. Εξάλλου ασθενής αιτήθηκε την παθολογοανατομική του εξέταση να τη διαβιβάσουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να τη δει συγκεκριμένος γιατρός.

Η καθημερινότητα των ασθενών γίνεται κομμάτι της ενδονοσοκομειακή ζωής. Ασθενής χαρακτηριστικά αιτήθηκε επίσπευση εγχείρησης καταρράκτη, γιατί στην προκαθορισμένη του ραντεβού ημερομηνία θα απουσίαζε.

Τα παράπονα

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενθαρρύνει τους πολίτες να απευθύνονται στο Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη.

Εξάλλου, στόχος της λειτουργίας του Τμήματος είναι η διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών και η όσο το δυνατόν πιο ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ωστόσο, τα παράπονα στο Γραφείο είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Κυρίως αφορούσαν το περιβάλλον ή το επισκεπτήριο. Σε μεμονωμένη περίπτωση, τη συμπεριφορά εργαζόμενου.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση ασθενούς που ζήτησε διαφορετικό θάλαμο προκειμένου να αλλάξει συγχρωτισμό αλλά και το περιστατικό λιλιπούτειου που παραπονέθηκε γιατί δεν επιτράπηκε επίσκεψη της γιαγιά του από τη security το βράδυ.

Ευχαριστήρια

Πάντως, δεν λείπουν και οι ευχαριστήριες επιστολές προς το Νοσοκομείο Βόλου. Το έργο του προσωπικού του Νοσοκομείου, διοικητικού και ιατρικού, είναι άξιο συγχαρητηρίων ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που προκαλεί.

Οι νοσηλευθέντες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που μένουν ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση, αποχωρώντας με εξιτήριο, δεν αμελούν να επιβραβεύσουν τους εργαζόμενους και το έργο τους.

Εγκωμιαστικές διατυπώσεις αφορούν και τους γιατρούς και νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους που φάνηκαν χρήσιμοι στο πρόβλημά τους. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο Νοσοκομείο όσο και αν ακούγεται παράλογο καθώς λαμβάνουν χώρα σε συνθήκες ανθρώπινου πόνου είναι σε ορισμένες περιπτώσεις άκρως συγκινητικές.

Υπάρχουν ακόμη και νοσηλευθέντες που κατέχοντας επιστημονική κατάρτιση συμπεριέλαβαν στις ευχαριστήριες επιστολές τους προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία.

Ο κ. Καραμπάτσας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οφείλει 60 τιμητικές άδειες σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου