ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

παρέμβαση-της-δημοτικής-αρχής-του-βόλ-418973

Παρά την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης μέσω δημοσίων τοποθετήσεων για να προχωρήσουν γρήγορα και απρόσκοπτα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν γίνεται λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου αναφέρει ότι , «η καθυστέρηση αυτή, όταν μάλιστα το έργο έχει εγκριθεί για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ΣΔΙΤ είναι αδικαιολόγητη και έτσι για μια ακόμη φορά η Δημοτική μας Αρχή υποχρεώνεται να παρέμβει και να επισημάνει προς όλους, όσοι έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα, την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του έργου αυτού, τόσο για την διασφάλιση της διαδικασίας απονομής της Δικαιοσύνης σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο υπό ασφαλείς, λειτουργικές και αξιοπρεπείς συνθήκες, προκειμένου να μην έχει την σημερινή τριτοκοσμική μορφή που προσομοιάζει σε δημόσιο…ουρητήριο, όσο και την αναβάθμιση της συνολικής λειτουργίας της πόλης».

Παράλληλα εγκαλεί διάφορους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες, που υπονομεύουν την υλοποίηση του καθώς θέλουν να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές.

Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους να δράσουν από κοινού προκειμένου επιτέλους η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό, αντάξιο της ανάπτυξης και της προοπτικής της Δικαστικό μέγαρο. Οι εκλογές που έρχονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου μια νέα διοίκηση με ανοιχτούς ορίζοντες, φρέσκιες ιδέες και χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές, να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, από την πλευράς της η διοικούσα αρχή επισημαίνει ότι, «η πρωτοβουλία μας για την αναζήτηση λύσης για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, δεν εντάσσεται και φυσικά δεν υπαγορεύεται από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Η εμπλοκή μας απορρέει από το συνεχές ενδιαφέρον μας και μόνο για όλα τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες, είτε είναι της αρμοδιότητάς μας, είτε όχι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου