ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το επεξεργασμένο λύμα στο Αγκίστρι

συνεχίζεται-η-αντιπαράθεση-για-το-επε-418789

Νέα επίθεση από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας – Στην αντεπίθεση η ΔΕΥΑΜΒ

Νέα επίθεση κατά της ΔΕΥΑΜΒ εξαπέλυσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας για τη βλάβη του αγωγού στο Αγκίστρι και την εκροή λυμάτων στον Παγασητικό. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία κατηγορεί τη Δημοτική Επιχείρηση ότι κουκουλώνει το πρόβλημα. Από την πλευρά της η Δημοτική Επιχείρηση κατηγορεί τους εκπροσώπους της ότι φτιάχνουν παραμύθια και είναι γραφικοί.

Συγκεκριμένα,σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή το πρωί οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Μαγνησίας αναφέρθηκαν στο ιστορικό που διαπίστωσαν τη βλάβη και ισχυρίστηκαν ότι τα δείγματα που πήρε η ίδια με τον ενδεδειγμένο τρόπο απέδειξαν: Ότι η βλάβη δεν ήταν μόνο στον αγωγό, αλλά και στο σύστημα του βιολογικού καθαρισμού! «Αντί λοιπόν οι πολιτικοί προϊστάμενοι να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες του Βόλου, απειλούν με μηνύσεις θέλοντας να κουκουλώσουν τα προβλήματα», σημείωσαν. Ακόμη, τόνισαν ότι τα ερωτήματά τους δεν απαντήθηκαν, ενώ κατηγόρησαν τον δήμο Βόλου ότι οι Βολιώτες καταναλώνουν ένα από τα ακριβότερα και χειρότερα νερά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται τα εξής: «Δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθούμε με τα παραμύθια της Περιβαλλοντικής Υστεροβουλίας, οι εκπρόσωποι της οποίας είναι γνωστοί τόσο για την γραφικότητά τους, όσο και για το ότι έχουν προσπαθήσει άπειρες φορές να εμποδίσουν την ανάπτυξη της πόλης, αυτοδενόμενοι σε δέντρα και στύλους είτε για να μην γίνει ο περιφερειακός, είτε για να μην εκτελεστεί το δίκτυο αποχέτευσης της Αγριάς.

Είναι γνωστοί επίσης για τα τερατώδη ψεύδη τους που τα διακινούν με περισπούδαστο ύφος. Στο παρελθόν με ψευδολογίες, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες (όπως είπαμε και πρόσφατα), αδίστακτοι και αποκλειστικά για τα 5 λεπτά δημοσιότητας, δεν δίστασαν να σύρουν στα δικαστήρια, ακόμα και την Κα Ευτυχία Διομή. Και όταν η πρόεδρος του τριμελούς στην αναγγελία της αθώωσης, προσέθεσε “σας ευχαριστούμε κα Διομή”, οι καταγγέλλοντες έκαναν το παγώνι, ξεχνώντας την συγγνώμη. Αυτοί είναι.

Για την ιστορία. Κανένα αγωγό δεν είδαν και πολύ περισσότερο δεν είδαν υγρό να ρέει. Βρήκαν μια επιφανειακή απόθεση κάποιου αποβλήτου (το οποίο δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιός το απόθεσε εκεί), πήραν “με τον ενδεδειγμένο τρόπο” δείγμα, δηλαδή κρυφά, χωρίς άδεια, χωρίς πιστοποίηση λήψης, χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης του δείγματος, το πήγαν σε ένα εργαστήριο με την ονομασία “αναβλύζων επεξεργασμένο αστικό απόβλητο” ( η ορθογραφία δική τους) και παρουσιάζουν σήμερα αποτελέσματα, για να συκοφαντήσουν την ΔΕΥΑΜΒ, ότι ο βιολογικός δεν δουλεύει.

Η ΔΕΥΑΜΒ, πραγματοποιώντας εκσκαφή στο σημείο αυτό και 3 μέτρα κάτω από την επιφανειακή απόθεση (η οποία εξαφανίστηκε στην πρώτη τσαπιά), εντόπισε βλάβη του αγωγού (για την οποία έχουμε ενημερώσει αναλυτικά), από την οποία διέρρεε επεξεργασμένο λύμα.

Κανείς φορέας δεν διαπίστωσε ότι διέρρεε το υγρό που ισχυρίζεται η περιβαλλοντική υστεροβουλία. Εκτιμούμε ότι στους υπόπτους απόθεσης αυτού του υλικού, η υστεροβουλία είναι πρώτη στη σειρά, για να δημιουργήσει εκ του μηδενός ένα σόου, σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Δεδομένου ότι το επεξεργασμένο λύμα διατίθεται στον Ξηριά, απορούμε γιατί δεν πήραν δείγμα από εκεί, ώστε να τους φύγει η απορία για την λειτουργία του βιολογικού? Είναι προφανές ότι αυτό δεν βολεύει στη συκοφαντία.

ΥΓ. Ενημερώνουμε ότι κάθε εμφάνιση της περιβαλλοντικής υστεροβουλίας, κάθε δήλωση συνοδεύεται και από σωρεία ποινικών αδικημάτων. Θα είναι δυστυχείς, αν επέμβει η δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου