ΤΟΠΙΚΑ

Άνοιξε «πληγές» στη Μηλίνα η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου

άνοιξε-πληγές-στη-μηλίνα-η-δημοτική-418734

Εσπασαν κρηπίδωμα για επισκευή χωρίς να έχουν λάβει άδεια από την κτηματική • Καταστηματάρχες της παραλίας δεν μπορούν να δουλέψουν εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν!

Εκτεθειμένοι στους ανέμους και στα κύματα της θάλασσας, βρίσκονται οι καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου της Μηλίνας για περισσότερο από ενάμιση μήνα, εν μέσω καλοκαιριού και σε περίοδο που περίμεναν να δουλέψουν, εξαιτίας σπασμένου κυματοθραύστη πάνω στην παραλία.

Για τη συγκεκριμένη κατάσταση μερίδιο ευθύνης φαίνεται ότι έχει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, καθώς ανέθεσε σε εργολάβο την επισκευή ρηγμάτων που παρατηρούνταν σε κρηπιδώματα της παραλίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μελέτη για το έργο, ούτε να έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την κτηματική υπηρεσία με αποτέλεσμα σήμερα να έχει «μπλοκάρει» η επισκευή του!

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Πέρα από την επικινδυνότητα της κατάστασης, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα για τους καταστηματάρχες της Μηλίνας, που βρίσκονται κοντά στο σπασμένο κυματοθραύστη, καθώς δεν μπορούν να τοποθετήσουν στο σημείο τραπεζοκαθίσματα. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν, ακόμη και με ένα αεράκι τα κύματα της θάλασσας φτάνουν μέχρι τον κεντρικό δρόμο της Μηλίνας.

Το έργο τουλάχιστον προς το παρόν φαίνεται ότι έχει «μπλοκάρει» καθώς δεν υπάρχει από την κτηματική υπηρεσία σχετική άδεια για την επισκευή του κρηπιδώματος ούτε σχετική μελέτη από τη δημοτική αρχή. Για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στη Μηλίνα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νίκο Φορτούνα ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Οι καταστηματάρχες, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για σημαντική ζημιά στις επιχειρήσεις τους καθώς είναι αδύνατον να τοποθετήσουν πάνω στην παραλία τραπεζοκαθίσματα, όπως τοποθετούσαν ανέκαθεν κάθε καλοκαίρι με αποτέλεσμα οι εισπράξεις τους να έχουν μειωθεί δραματικά.

«Ο σπασμένος κυματοθραύστης αποτελεί αξιοθέατο για τους επισκέπτες της Μηλίνας. Οποιος περνάει από το σημείο σταματάει να ρωτήσει τι συνέβη αλλά και να τραβήξει φωτογραφίες. Η απορία όλων είναι γιατί ακόμη δεν έχει επισκευαστεί από τους αρμόδιους», ανέφερε καταστηματάρχης της Μηλίνας προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς μπορεί να πέσουν μέσα παιδιά σε περίπτωση που δεν το προσέξουν.

Για περισσότερο από ενάμιση μήνα βρίσκεται κατεστραμμένο κρηπίδωμα στην παραλία της Μηλίνας

Με τα κύματα, τα χαλίκια, που «έπεσαν» στο σημείο προσωρινά βγαίνουν στο δρόμο προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου