ΤΟΠΙΚΑ

Ατέλειωτη ταλαιπωρία για ανάληψη στα ΑΤΜ του Πηλίου

ατέλειωτη-ταλαιπωρία-για-ανάληψη-στα-418670

Εκατοντάδες μετακινούνται στο Βόλο, ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα για βενζίνη από τα 60 ευρώ

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζονται για να ανοίξουν από βδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα, οι τράπεζες παρέχοντας δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης μετρητών. Στο μεταξύ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι σε όσα τραπεζικά υποκαταστήματα είναι ανοικτά στο Βόλο, δεν προλαβαίνουν να εκδίδουν κάρτες αναλήψεων και κωδικούς για τη χρήση διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Τα προβλήματα με τα ΑΤΜ που ξεμένουν από μετρητά προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία σε συναλλασσόμενους, κυρίως σε περιοχές όπου δεν λειτουργούν σε κοντινή απόσταση τραπεζικά υποκαταστήματα.

Στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου λειτουργούν ένα ΑΤΜ στη Ζαγορά (Πειραιώς, πρώην Αγροτική) και δύο ΑΤΜ στην Τσαγκαράδα (Πειραιώς και Eurobank).

Οπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος κα Τζορτζίνα Χριστοδούλου, τα ΑΤΜ ξεμένουν από μετρητά και δυστυχώς ο ανεφοδιασμός δεν είναι άμεσος με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν για 1-2 ημέρες.

«Σκεφτείτε πως όλη η περιοχή από τα Χάνια μέχρι το Ξουρίχτι, Μηλιές, είναι μια ορεινή περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες, τα συγκεκριμένα ΑΤΜ πρέπει να εξυπηρετούν και τις χιλιάδες τουρίστες. Κάποιοι παίρνουν το λεωφορείο από τον Αη – Γιάννη για να μεταβούν στην Τσαγκαράδα προκειμένου να κάνουν ανάληψη από το ΑΤΜ αλλά το βρίσκουν αδειανό. Υπάρχει διαμαρτυρία και αγανάκτηση καθώς θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη και ο ανεφοδιασμός των ΑΤΜ να γίνεται τακτικότερα».

Ενα μόνο ΑΤΜ στο Νότιο Πήλιο

Τα ίδια και χειρότερα στο Νότιο Πήλιο καθώς από τα Καλά Νερά μέχρι το Τρίκερι λειτουργεί μόνο ένα ΑΤΜ κοντά στην πλατεία Αργαλαστής, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής, ενώ έχουν ξηλωθεί τρία ΑΤΜ που υπήρχαν στην πλατεία του Λαύκου κ.α.

«Για δύο ημέρες», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αργαλαστής κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου, το μοναδικό ΑΤΜ δεν είχε χρήματα με συνέπεια όσοι χρειάζονται μετρητά να αναγκάζονται να μεταβούν στο κοντινότερο ΑΤΜ στην Αγριά ή στο Βόλο. Δηλαδή να ξοδέψουν και καύσιμα και χρόνο».

Από 10 κάρτες, τώρα εκδίδουν 150

Σε σταδιακή αποκατάσταση των τραπεζικών λειτουργιών, φαίνεται πως προχωρούν και στη Μαγνησία οι τράπεζες ενόψει της επαναλειτουργίας τους την προσεχή εβδομάδα.

Από τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούσαν για περιορισμένες λειτουργίες, ανακλήθηκαν υπάλληλοι από άλλα υποκαταστήματα που είχαν παραμείνει κλειστά και από σήμερα θα βρίσκονται και πάλι στη διάθεση της διεύθυνσης του υποκαταστήματός τους.

Οι τραπεζικές εργασίες στα υποκαταστήματα που είχαν οριστεί να λειτουργούν, είναι πολλαπλάσιες της προηγούμενης περιόδου.

Στέλεχος υποκαταστήματος του Βόλου, αναφέρει πως η έκδοση χρεωστικών καρτών για τη χρήση ΑΤΜ, από 5-10 την ημέρα στην περίοδο πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έφτασαν σήμερα σε 150-170 την ημέρα, ενώ τεράστια είναι η ζήτηση και για διαδικτυακές υπηρεσίες καθώς από 1-2 κωδικούς που δίνονταν την ημέρα για e-banking, σήμερα εκδίδονται περισσότεροι από 30.

Στο μεταξύ, εάν ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες, θα τεθεί σε εφαρμογή σύστημα σωρευτικής ανάληψης. Κατά τις πληροφορίες, οι πολίτες θα έχουν αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, τη δυνατότητα να κάνουν σωρευτική ανάληψη χρημάτων από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ, ή τα γκισέ των τραπεζών, αντί να υποχρεούνται όπως σήμερα, να λαμβάνουν καθημερινά μόνο το ποσό των 60 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, όποιος πολίτης δεν κάνει χρήση της κάρτας ανάληψης για μια ή δυο ημέρες σημαίνει ότι την τρίτη ημέρα θα δικαιούται να λάβει το ποσό των 120.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου