ΤΟΠΙΚΑ

Σίτιση για τους μαθητές που «λιποθυμούν»

σίτιση-για-τους-μαθητές-που-λιποθυμο-417840

Ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου, εκφράζοντας ενστάσεις για τη σίτιση αποκλειστικά και μόνο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Σοβαρές ενστάσεις για τη σίτιση μόνο των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που όπως αναφέρθηκε ανήκουν στην «ελίτ των μαθητών», την ίδια ώρα που υπάρχουν μαθητές σε σχολεία της πόλης, που λιποθυμούν από την πείνα, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, επανέρχεται από το νέο σχολικό έτος, η σίτιση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων. Ανάμεσά τους και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, για το οποίο ο Δήμος καλείται να κινήσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ύψους 205.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστεί το συσσίτιο για τους περίπου 400 μαθητές του σχολείου.

Η σίτιση όμως αποκλειστικά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, προκάλεσε τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων του Βόλου, ότι επιχειρείται δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων και διαχωρισμός των μαθητών.

Αφορμή, αποτέλεσε η απόρριψη πρότασης του Δήμου Βόλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προσφορά δεκατιανού σε περίπου 300 μαθητές σχολείων του Βόλου, που εντοπίστηκαν -μέσω των υπηρεσιών Πρόνοιας- να μην έχουν ούτε ένα ευρώ χαρτζιλίκι για να πάρουν κολατσιό στο σχολείο και να παρακολουθούν εξαντλημένοι από την πείνα το μάθημα.

«Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε ανισότητες μεταξύ των σχολείων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι πολλές μερίδες πετιούνται επειδή τα παιδιά του Μουσικού θεωρούν ότι δεν είναι σοβαρή η τροφή που τους δίνεται. Είναι άδικο 205.000 ευρώ να καταλήξουν στα σκουπίδια», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Θεολ. Διαμαντένιας.

«Είναι άδικο και άκομψο να σιτίζονται μόνο οι μαθητές του Μουσικού», συμπλήρωσε εξάλλου από την πλευρά της, η σύμβουλος της πλειοψηφίας, Κατ. Μπαρμπουδάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι το φαγητό που προσφέρεται μέσω cateringδεν τρώγεται και γι’ αυτό πετιέται.

«Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν να σιτίζονται μόνο οι μαθητές του Μουσικού. Ζήτω το ρουσφέτι. Το πελατειακό κράτος είναι εδώ», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλίας Ξηρακιάς.

Τους τόνους επιχείρησε να ρίξει ο σύμβουλος της ΛΑΣ, Απ. Ριζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δεν ανήκουν στην ελίτ, ενώ υπογράμμισε ότι τα 3,20 ευρώ την ημέρα για τη σίτιση κάθε μαθητή, δεν διασφαλίζουν την ποιότητα του φαγητού. Ο ίδιος ζήτησε εξάλλου να επεκταθεί το πρόγραμμα σίτισης σε όλα τα σχολεία.

Τη λειτουργία από το Δήμο Βόλου του cateringγια τη σίτιση όλων των μαθητών, ζήτησε εξάλλου, ο σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Κ. Κουκοβίνος, ενώ ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Λεων. Αναστασίου ζήτησε τη λειτουργία Μαθητικής Λέσχης στα πρότυπα της Φοιτητικής Λέσχης για τη σίτιση των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου