ΤΟΠΙΚΑ

Από 5 έως 18 Αυγούστου αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

από-5-έως-18-αυγούστου-αιτήσεις-για-παιδι-416993

Για τα παιδιά των γονέων που θα διεκδικήσουν δωρεάν θέσεις μέσω ΕΕΤΑΑ

Εκδόθηκε η προκήρυξη του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016» για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα δικαιολογητικά και οι ημερομηνίες αιτήσεων για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2015-2016.

Οι αιτήσεις των γονέων που θα διεκδικήσουν δωρεάν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- μεΑ, θα γίνονται δεκτές το διάστημα από 5 έως 18 Αυγούστου.

Προηγουμένως και μέχρι τις 31 Ιουλίου, ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, θα πρέπει να κάνουν τις δικές τους αιτήσεις για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για τις δομές τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ο αριθμός των θέσεων και οι δομές που θα δεχθούν δωρεάν τη φοίτηση παιδιών στα προγράμματά τους.

Για τη Θεσσαλία από το σύνολο των 45.105.556 ευρώ κατανέμεται ποσό 11.540.288 ευρώ, από το οποίο μερίδιο θα διεκδικήσει και ο Δήμος Βόλου.

Πέρυσι, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- μεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, απορροφήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, περίπου 1.000 παιδιά. Οι θέσεις ήταν δωρεάν και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν γονείς με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια. Στη Θεσσαλία η επιδότηση ήταν 12 εκ. ευρώ.

Ωστόσο φέτος το πρόγραμμα καθυστέρησε να προκηρυχθεί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα προκηρύσσεται τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου