ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικεί την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά

η-περιφέρεια-θεσσαλίας-διεκδικεί-την-41690

Ζητεί την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας περιόδου 2014 – 2020

Την ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά Δήμου Νοτίου Πηλίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διεκδικεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «αναμορφώνουμε τις λιμενικές υποδομές ώστε να έχουμε σύγχρονα αλιευτικά καταφύγια». «Με στρατηγική και σχεδιασμό, ολοκληρώσαμε τις μελέτες και διεκδικούμε την ένταξη των έργων ολοκλήρωσης του λιμανιού του Πλατανιά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014- 202, για να προχωρήσουν οι εργασίες», πρόσθεσε ακόμη. Οπως ενημερώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο λιμένας Πλατανιά λόγω της γεωγραφικής θέσης του εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό και ποικίλου μεγέθους αλιευτικών σκαφών και αποτελεί καθορισμένο λιμένα εκφόρτωσης.

Σήμερα, ο λιμένας Πλατανιά αδυνατεί να καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες των αλιευτικών αυτών σκαφών. Συγκεκριμένα, λόγω των κυματικών συνθηκών που διαμορφώνονται εντός της λιμενολεκάνης, τα σκάφη σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να παραμείνουν δεμένα στον υφιστάμενο μόλο και παραμένουν απροστάτευτα στα ανοικτά. Επίσης, η υποδομή της υφιστάμενης εγκατάστασης είναι ελλιπής, ενώ τα διαθέσιμα κρηπιδώματα και ο χερσαίος χώρος πίσω από αυτά δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

Συνεπώς, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κρίνεται αναγκαία η υλοποίηση των έργων ολοκλήρωσης του λιμένα Πλατανιά με την επέκταση του υφιστάμενου μόλου και τη δημιουργία ικανής έκτασης χερσαίας ζώνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου