ΤΟΠΙΚΑ

«Φόρος» που καίει για συνταξιούχους αναπηρίας

φόρος-που-καίει-για-συνταξιούχους-α-416126

Λόγω τεκμηρίων πληρώνουν μέχρι και 1.200 ευρώ

Φόρο που φτάνει ακόμη και τα 1.200 ευρώ καλούνται να πληρώσουν συνταξιούχοι και μάλιστα με σύνταξη αναπηρίας και αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ, λόγω τεκμηρίων.

Πολλοί από τους συνταξιούχους με βαριές αναπηρίες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των κατάφορα αδικημένων από το συγκεκριμένο σύστημα μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έκρυψαν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας αλλά και στα ευρωπαϊκά, αναζητώντας την αποκατάστασή τους καθώς εμπράκτως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία τέτοια φορολογία, λαμβάνοντας συντάξεις πείνας.

Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται μάλιστα στο στάδιο της απόγνωσης, καθώς οι περιοριστικές διατάξεις τους θίγουν και η σύνταξη που λαμβάνουν δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες πόσο μάλλον να πληρώσουν και την έκτακτη φορολογία.

Και το αίσθημα της αδικίας γίνεται εντονότερο εάν σκεφτεί κανείς ότι έχουν στην «πλάτη τους» παθήσεις που είναι χρόνιες και δεν πρόκειται ποτέ να γιατρευθούν αφενός και αφετέρου υποχρεώνονται κάθε φορά να εξετάζονται από επιτροπές και να ταλαιπωρούνται μέχρι να εγκριθούν τα νέα ποσοστά τους και να κατοχυρώσουν εκ νέου τη σύνταξη αναπηρίας.

«Είναι απάνθρωπο από έναν άνθρωπο που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη του τη ζωή να του ζητάς με μία σύνταξη που λαμβάνει 600 ευρώ να πληρώσει φόρους 2.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα σήμερα που όλα είναι στον αέρα» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ o Π.Ν. ως παραπληγικός, ζει μόνο με το εισόδημα αυτής της αναπηρικής σύνταξης των 600 ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο και μάλιστα σε ποσά δυσανάλογα από αυτά που θα μπορούσε κάτω από άλλες συνθήκες, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει ένα σπίτι που είναι στο όνομά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου