ΤΟΠΙΚΑ

Αρτοποιός του Βόλου δίνει δωρεάν ψωμί σε φτωχούς

αρτοποιός-του-βόλου-δίνει-δωρεάν-ψωμί-415714

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα συνδράμουν δεκάδες απόρους οι αρτοποιοί της περιοχής μας, προσφέροντας ψωμί σε οικογένειες και ανέργους που αδυνατούν να διαθέσουν έστω κι ένα ευρώ για τα αναγκαία. Με ανάλογα συναισθήματα και ευαισθησία συνδράμει δεκάδες άπορους Βολιώτες η αρτοποιός Αργυρούλα Τσούρικα, η οποία έχει αναρτήσει σχετική ανακοίνωση στην προθήκη του αρτοποιείου που διατηρεί με το σύζυγό της.

«Το κατάστημά μας προσφέρει δωρεάν ψωμί σε ανέργους και συνταξιούχους που αδυνατούν να πληρώσουν», αναφέρει η ανακοίνωση αλληλεγγύης που έχει αναρτηθεί τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στην πρόσοψη του αρτοποιείου, προτρέποντας όσους στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι.

«Ο κόσμος υποφέρει, βλέπουμε ανθρώπους, παιδιά να τρώνε μέσα από τα σκουπίδια και τους φωνάζουμε να έρθουν, να πάρουν ψωμί, ένα κουλούρι, ό,τι έχουν ανάγκη», όπως αναφέρει η κ. Τσούρικα, η οποία τονίζει παράλληλα ότι: «προσφέρουμε διάφορα είδη στο κοινωνικό παντοπωλείο, την κουζίνα αλληλεγγύης, τις οικογένειες που ξέρουμε ότι υποφέρουν».

Οι άποροι συμπολίτες που διαβαίνουν διστακτικά, με συστολή την πόρτα του αρτοποιείου, του κάθε αρτοποιείου, «είναι αξιοπρεπείς και για να με ευχαριστήσουν, μου φέρνουν ότι έχουν στο μπαξέ τους, λίγες ντομάτες, ένα αγγουράκι, ένα ματσάκι μαϊντανό», αναφέρει η Βολιώτισσα αρτοποιός με συγκίνηση.

Στο βλέμμα της έχει χαραχτεί ανεξίτηλα η εικόνα του ξυπόλητου παιδιού που αναζητά λίγη τροφή στους κάδους απορριμμάτων, του άνεργου οικογενειάρχη, που ρώτησε δειλά αν υπάρχει η δυνατότητα να εργαστεί, του ηλικιωμένου που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ούτε μισό κιλό ψωμί. «Η εικόνα που αντικρίζω είναι εικόνα φτώχειας, πολύ μεγάλης φτώχειας, που μαστίζει τον περισσότερο κόσμο. Αρκετοί έχουν μειώσει κατά πολύ την αγορά ψωμιού. Στεναχωριέμαι βλέποντας εικόνες που δεν είχα ξαναδεί κατά το παρελθόν. Τα πέντε τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη», υπογραμμίζει η ίδια.

Το δίχτυ αλληλεγγύης που έχει απλωθεί πάνω από την πόλη, αγκαλιάζει πολλές οικογένειες, απαλύνει την απελπισία δεκάδων ανθρώπων. «Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη λόγω της κρίσης. Εχουμε έρθει όλοι πιο κοντά. Οι επαγγελματίες βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Νοιάζεται ο ένας για τον άλλο και το ζήτημα είναι ότι πολλοί δεν δίνουν από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η ευαίσθητη αρτοποιός τονίζει ότι τη στεναχωρεί πολύ η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ όπως επισημαίνει: «πρέπει να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για όλους μας, για τα παιδιά μας, για μας, διότι δεν αξίζει στην Ελλάδα η ταπείνωση που έχει υποστεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου