ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση στην Πλ. Αγ. Νικολάου σήμερα για τον Παλαιστινιακό λαό

συγκέντρωση-στην-πλ-αγ-νικολάου-σήμερ-415120

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνει σήμερα ο σύλλογος αλληλεγγύης Ιντιφάντα και μαζί στηρίζουν κινήματα και συλλογικότητες στην πλατεία Αγίου Νικολάου Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

«Για όλους όσους πιστεύουμε στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών- υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου Ιντιφάντα Μαγνησίας – για όλους όσους δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις απέναντι στον καταπιεστή και στον καταπιεζόμενο, απέναντι το θύτη και στο θύμα, για όλους εμάς είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πάψει τη στρατηγική συμμαχία με το ισραηλινό κράτος – τρομοκράτη και να διακόψει κάθε οικονομική, πολιτική, διπλωματική σχέση μαζί του, να στηρίξουμε και να διαδώσουμε το διεθνές κίνημα BDS (μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων – κυρώσεις) εναντίον του ισραηλινού απαρτχάιντ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του καλεί τα κινήματα ειρήνης και κάθε πολίτη που δεν μπορεί να αντικρίσει ξανά τον απόλυτο παραλογισμό του πολέμου που σήμερα διεξάγεται κατά των Παλαιστινίων, όλο τον κόσμο που πιστεύει στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις εξομοιώνοντας τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή, να βγει μαζικά στους δρόμους στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να ενώσει τη φωνή του με τους χιλιάδες διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο, που απαιτούν να σταματήσει αυτή η σφαγή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας επίσης καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τονίζοντας ότι «ο άνισος αγώνας των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους στη ζωή και την ανεξαρτησία είναι αγώνας που πρέπει στηριχτεί από τον καθένα που ασφυκτιά από τη βαρβαρότητα του δίκιου του ισχυρότερου, από το σκοτεινό κόσμο του κεφαλαίου όπου το κέρδος και η μοιρασιά σφαιρών επιρροής έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους. Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ».

Τέλος, το Στέκι Αλληλεγγύης για Ολους επίσης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου