ΤΟΠΙΚΑ

Στο διεθνή χάρτη το Π.Θ. ~ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 1.000 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

στο-διεθνή-χάρτη-το-π-θ-αναμεσα-στα-1-000-κα-415100

Φιγουράρει στην 926η θέση με 44,36 βαθμούς

Στο διεθνή χάρτη σπουδών, φαίνεται να εισέρχεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αν και σε χαμηλή θέση, το θεσσαλικό ΑΕΙ είναι ένα από τα τρία της χώρας, που περιλαμβάνοντα στη λίστα που εξέδωσε το Center for World University Rankings.

Για την είσοδο στη συγκεκριμένη λίστα, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παραμέτρων: η ποιότητα της εκπαίδευσης, οι εργασιακές ευκαιρίες των αποφοίτων, οι ικανότητες του διδακτικού προσωπικού.

Στους παραπάνω δείκτες αξιολογήθηκε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα των 1.000 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Το Θεσσαλικό ΑΕΙ φιγουράρει στην 926η θέση με 44,36 βαθμούς. Μαζί του από ελληνικής πλευράς, στην 631η θέση, το Πανεπιστήμιο Πατρών συγκεντρώνοντας 44,74 βαθμούς ενώ στην 648η θέση βρίσκεται το Πολυτεχνείο Αθηνών με 44,72 βαθμούς.

Ο απολογισμός για τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τη λίστα του Center for World University Rankings, είναι θετικός όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά για την Ελλάδα συνολικότερα, αφού σε σχέση με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αντιπροσώπευση. Η Τουρκία διαθέτει στη λίστα 10 πανεπιστήμια, και η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία αντιπροσωπεύονται από ένα.

Κορυφαίο πάντως πανεπιστήμιο στον πλανήτη αναδείχθηκε το Χάρβαρντ με το απόλυτο «100 βαθμοί», ακολουθούμενο από το Στάνφορντ (99,09 βαθμοί) και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (98,69). Την πεντάδα συμπληρώνουν τα ιστορικά Κέμπριτζ (97,64) και το Οξφορντ (97,51).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου