ΤΟΠΙΚΑ

Ξέμειναν από υλικά τροφοδοσίας στο Νοσοκομείο Βόλου

ξέμειναν-από-υλικά-τροφοδοσίας-στο-νο-414599

Με το δελτίο… το πρωινό που σερβίρεται στους ασθενείς – Με ελιές και κουλούρι σιτίζονται νεφροπαθείς μετά από επώδυνες θεραπείες

Σε καθεστώς… πείνας οι ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου. Ξέμεινε από υλικά τροφοδοσίας το Αχιλλοπούλειο, αλλά οι αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν από την άνοιξη που ξεκίνησαν οι πρώτες ελλείψεις. Εντονες διαμαρτυρίες από ασθενείς και χρόνια πάσχοντες που αισθάνονται «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», αφού μετά από επώδυνες θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται υποχρεώνονται να φάνε ένα κουλούρι και ελιές (!), αντί ό,τι προβλέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις το διαιτολόγιό τους. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το πρωινό, που πλέον έχει περιοριστεί σε τσάι ή γάλα και μία φρυγανιά.

Μαρμελάδες, βιτάμ, κρέμες, κομπόστες, αυγά, γιαούρτια, αλλαντικά και τυροκομικά αποτελούν πλέον παρελθόν. Και όμως όταν τον περασμένο Μάρτιο άρχισαν οι πρώτες ελλείψεις και ειδοποιήθηκε σχετικά η αρμόδια υπηρεσία, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν καθησυχαστική, διαβεβαιώνοντας πως όταν έρθει η ώρα για ανεφοδιασμό θα γίνει ο απαραίτητος διαγωνισμός και δεν θα προκύψει πρόβλημα. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η προμήθεια υλικών γίνεται αρχές Αυγούστου, αφού έχει προηγηθεί εγκαίρως ο προγραμματισμός του κάθε τμήματος και έχουν κατατεθεί οι λίστες για να γίνουν οι σχετικές παραγγελίες.

Για να «ξεμείνει» το Νοσοκομείο από βιτάμ και μαρμελάδες, σημαίνει ότι κανείς δεν προνόησε εγκαίρως για να μη φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και οι ασθενείς να είναι υποχρεωμένοι να τρώνε… με το δελτίο.

Το πρόβλημα είναι πιο εμφανές στα τμήματα όπου γίνονται ειδικές θεραπείες, όπως στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης. Οι νεφροπαθής μετά τη θεραπεία πρέπει να λαμβάνουν σάντουιτς. Τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της έλλειψης αλλαντικών και τυροκομικών τους παρέχεται μόνο ένα κουλούρι. Στο Τμήμα Αιμοδοσίας όσοι δίνουν εθελοντικά αίμα ενδεχομένως να αισθάνονται πιο τυχεροί αφού το κουλούρι συνοδεύεται και από ελιές! Θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρωινό, όπως και τα υπόλοιπα γεύματα υπαγορεύονται από τους γιατρούς οι οποίοι προτείνουν συγκεκριμένο μενού ,ανάλογα με την πάθηση του κάθε ασθενή και τη θεραπεία που υποβάλλεται. Ωστόσο δε θεωρείται διόλου βέβαιο εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί πλέον λόγω της έλλειψης υλικών τροφοδοσίας κατά πόσο μπορεί να τηρηθεί αυτό.

«Είναι δυνατόν ένας διαβητικός άνθρωπος να τρώει κάθε μέρα ζυμαρικό;» αναρωτήθηκε απογοητευμένος συνοδός ασθενή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μεταφέροντας τον προβληματισμό του για το συγκεκριμένο θέμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου