ΤΟΠΙΚΑ

Πιλότος της Ν. Αγχιάλου στην Τουρκία! ~ Ανάρτηση-“αστείο” προκάλεσε σεισμό

πιλότος-της-ν-αγχιάλου-στην-τουρκία-α-414150

Ενέπλεξαν ιπτάμενο της 111 Π.Μ. σε ψευδή δημοσίευση σχετικά με τα capital controls

Σε αναληθή ανάρτηση, στην οποία προχώρησε για …«αστείο», όπως στη συνέχεια εξήγησε, ενέπλεξε γαλλική ιστοσελίδα πιλότο F16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η οποία προκάλεσε «σεισμό» στην Τουρκία, ενώ αναδημοσιεύθηκε και από την Telegraph για να την κατεβάσει άρον – άρον, όταν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για «πατάτα», ο Ελληνας πιλότος προσγείωσε παράνομα το μαχητικό αεροσκάφος του στο Σόκε της Τουρκίας και πήρε από ΑΤΜ μετρητά 6.000 τουρκικές λίρες, προκειμένου να αποφύγει τα capilal controls στην Ελλάδα!

Το «αστείο» που έκανε γαλλική ιστοσελίδα ταρακούνησε πάρα πολλούς στην Τουρκία και τουλάχιστον δύο τουρκικά ΜΜΕ το πήραν στα σοβαρά και έσπευσαν να κάνουν ρεπορτάζ και να δημοσιεύσουν τη διάψευση!

Σύμφωνα με τη γαλλική αεροδιαστημικού περιεχόμενου ιστοσελίδα RadioCocpit.fr, ο πιλότος πετούσε σε περιπολία πάνω από τη Σάμο, όταν «ξαφνικά άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, δύο μίλια από την επαρχία του Αϊδινίου.

Το RadioCocpit.fr ισχυρίζεται ότι ο πιλότος έκρυψε το αεροπλάνο και πήγε στην κοντινή πόλη, όπου έκανε ανάληψη σε τουρκικές λίρες από τρία ΑΤΜ, πριν τα αλλάξει με ευρώ σε ένα γραφείο συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα περιγράφει ότι «ο πιλότος γνωρίζοντας την περιοχή, καθώς είχε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές σε προσομοιωτή, ήξερε πως να κινηθεί και οδήγησε του F-16 του σε ένα σκιερό καταφύγιο ενός έρημου και μισογκρεμισμένου υπόστεγου και καλύπτοντας τη στολή του και τα ελληνικά διακριτικά του με ένα δερμάτινο μπουφάν, επισκέφθηκε με τα πόδια τα περίχωρα της μικρής πόλης Söke. Στη συνέχεια, μπήκε στο αεροσκάφος και επέστρεψε στο αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο»…

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη γαλλική ιστοσελίδα, μετά από το περιστατικό η τουρκική κυβέρνηση έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν κατάφερε να το επιβεβαιώσει αυτό.

«Αυτή η περιπέτεια θα μπορούσε να παραμείνει μυστική, αν άλλοι πιλότοι της 330 Μοίρας «Κεραυνός», της 111 Πτέρυγας Μάχης της Νέας Αγχιάλου, είχαν αρνηθεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και τελικά αδειάσει τα ΑΤΜ της άλλης πλευράς του Αιγαίου πριν εντοπιστούν από την τουρκική αστυνομία, ενώ έπιναν ένα ποτήρι ούζο στην ταράτσα ενός μπαρ στο Söke, πριν απογειωθούν από την Τουρκία», αναφέρει το αναληθές δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσίευσε η Telegraph, για να το κατεβάσει, ωστόσο, λίγο αργότερα, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν πεπονόφλουδα…

Στο …θέμα αναφέρθηκαν στις 19 Ιουλίου 2015 η τουρκική εφημερίδα Vatan και η Star. Στα δημοσιεύματα, αφού επαναλαμβάνονται τα…περιστατικά όπως τα αναφέρει το radiocockpit, σημειώνουν ότι αποκαλύφθηκε πως γαλλική ιστοσελίδα που δημοσίευσε την εν λόγω είδηση, το έκανε για αστείο. Σημειώνεται από την εφημερίδα, ότι όσοι Τούρκοι πήραν στα σοβαρά την είδηση υπέβαλαν ερωτήματα στον Δήμο του Σόκε και ο Δήμος χαρακτήρισε τα όσα αναφέρθηκαν ως «σαχλαμάρες»!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου