ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ συλλήψεων για παρεμπόριο

μπαράζ-συλλήψεων-για-παρεμπόριο-413939

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Ελέγχθηκαν 859 άτομα, εκ των οποίων 667 ημεδαποί και 192 αλλοδαποί και 718 οχήματα. Προσήχθησαν 70 άτομα 26 ημεδαποί και 44 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 11 άτομα και συγκεκριμένα:

  • επτά άτομα, από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Μπανγκλαντές και Σενεγάλης για παραεμπόριο,
  • ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας,
  • δύο άτομα από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για στέρηση άδειας οδήγησης,
  • ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα 237 παραβάσεις: εννέα για παραεμπόριο, πέντε για επαιτεία, 223 παραβάσεις τροχαίας (38 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 17 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για στέρηση άδειας οδήγησης, 11 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για ΚΤΕΟ και 142 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν 767 είδη παραεμπορίου (είδη οικιακής χρήσης, ρολόγια, αναπτήρες, φανοί, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου κλπ), 400 κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων, το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ.

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου