ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Πατσιαντά

σφοδρή-επίθεση-συριζα-κατά-πατσιαντά-41378

Με φόντο την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 για τους έξι

Η δικαίωση του Μαργαρίτη Πατσιαντά από την επιτροπή του άρθρου 152 που έκανε αποδεκτή την προσφυγή του «κλείνοντας» το δρόμο στην επιστροφή των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στα συμβούλια των Νομικών Προσώπων και η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πατσιαντάς μετά την απόφαση στο γ.γ. του ΥΠΕΣΣΔΑ Κώστα Πουλάκη και τους έξι, δεν έμεινε αναπάντητη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του κυβερνώντος κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Μαργαρίτη Πατσιαντά χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς «σύμμαχο» του Αχ. Μπέου και καλεί τη Λαϊκή Ενότητα να πάρει δημόσια θέση για το θέμα.

«Θλιβερά συναισθήματα -υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ- γεννά η απίστευτη ανακοίνωση του κ. Πατσιαντά για την υπόθεση του αντιδημοκρατικού αποκλεισμού των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβουλών από τα θεσμικά όργανα του δήμου Βόλου.

Μας προκαλεί κατάπληξη η, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μεταμόρφωση αυτού του δημοτικού συμβούλου σε θερμό υποστηρικτή της πιο αυταρχικής ερμηνείας των καλλικρατικών νόμων, τη στιγμή που η προεκλογική του εκστρατεία στηριζόταν στην καταγγελία του αντιδημοκρατικού περιεχομένου αυτής της μεταρρύθμισης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κενό στη νομοθεσία, το οποίο η ερμηνεία Μπέου – Πατσιαντά το καλύπτει με τρόπο που οδηγεί στην αλλοίωση της βούλησης των ψηφοφόρων, καθώς αποκλείει τη συμμετοχή της μεγαλύτερης ομάδας συμβούλων της αντιπολίτευσης σε επιτροπές, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα του δήμου.

Μας προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση η ταχύτατη μετακόμιση του κ. Πατσιαντά στο στρατόπεδο των άκριτων υποστηρικτών των επιλογών του Μπέου. Είναι δικαίωμά του να επιλέγει αυτοδιοικητικούς συμμάχους και πολίτικους φίλους.

Εμείς- καταλήγει η ανακοίνωση- απλώς επισημαίνουμε πως η προφανής γελοιότητα της δήλωσης και της γενικότερης στάσης του στο μέτωπο της αντιμετώπισης της αυταρχικής εκτροπής που καθημερινά λαμβάνει χώρα στο Δήμο Βόλου, δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο αλλά και τον πολιτικό χώρο στον οποίο αναφέρεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου