ΤΟΠΙΚΑ

Φώτης Λαμπρινίδης: «Αμετανόητος Πινόκιο»

φώτης-λαμπρινίδης-αμετανόητος-πινό-41310

Εργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής οι ελαστικοί τάπητες, λέει ο πρώην αντιδήμαρχος

Σε δήλωσή του σχετικά με τις εργασίες τοποθέτησης ελαστικού τάπητα στις διαβάσεις του ΟΣΕ επί των οδών Ζάχου και Αλαμάνας, στο Βόλο, και τις δηλώσεις Μπέου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά και τέως πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Φ. Λαμπρινίδης, αναφέρει τα εξής:

«Αμετανόητος ο «Πινόκιο» της πλατείας Ρήγα Φεραίου και η παρέα του. Επανέρχεται με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε και πριν από λίγους μήνες, δηλαδή με το ψέμα και τη συκοφαντία, για να προσπαθήσει και πάλι να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν του ανήκει. Είναι άσχετοι, τόσο με το αντικείμενο όσο και με την υλοποίηση του.

Τους φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη: η σχετική σύμβαση του συγκεκριμένου έργου υπογράφτηκε στις 22 Απριλίου 2013, από τον π. δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, το ποσό της σύμβασης ήταν συνολικής δαπάνης 95.000 ευρώ, και ήταν εξασφαλισμένο από τους ίδιους πόρους του δήμου Βόλου. Αμέσως εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος, ο οποίος, ως γνωστόν, ζήτησε επανειλημμένως παρατάσεις λόγω εκκρεμοτήτων από την πλευρά του ΟΣΕ, οι οποίες φυσικά του δόθηκαν από τις δημοτικές αρχές, τόσο την προηγούμενη όσο και τη σημερινή με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από αυτό που ήταν υποχρεωμένη, να εκτελεί δηλαδή μία σύμβαση, μία δαπάνη και μία εργολαβία που τα βρήκε έτοιμα.

Δεν πειράζει, κάτι είναι και αυτό. Αυτό που δεν μας λέει όμως ο «Πινόκιο» είναι, ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016, με αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής και παρά τις προτάσεις μας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις υπολειπόμενες τέσσερις διαβάσεις (Νέο Δέλτα, οδός Βενιζέλου, Μελισσατίκων, Σέσκλου).

Επειδή, προφανώς, οι προτεραιότητες τους είναι άλλες: τα «φρου φρου και αρώματα». Πού καιρός να σκεφτούν και να δαπανήσουν για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν μένουν και δεν κυκλοφορούν στο κέντρο του Βόλου. Τι μένει; Να κοροϊδεύουν τους πολίτες, καλύπτοντας την αδιαφορία και την απραξία τους με τα έργα άλλων και, κατά πάγια τακτική, απαξιώνοντας και βρίζοντας. Τα ίδια δεν συνέβησαν, εξάλλου, με τις γέφυρες του Κραυσίδωνα, το 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου, τις αναπλάσεις των πλατειών, το κέντρο δυτικών συνοικιών και τόσα άλλα;».

Απάντηση δήμου

Σε απάντησή του, ο δήμος Βόλου, κάνει λόγο για ψεύδη: «Προκλητικός και αναιδής ο καταγεγραμμένος, πια, στην Ιστορία σαν ο πιο άχρηστος και ανίκανος αντιδήμαρχος που πέρασε ποτέ από την πόλη, ο Φώτης Λαμπρινίδης, συνεχίζει να δημοσιοποιεί αρλούμπες, προσπαθώντας να γίνει αρεστός στην προϊσταμένη του και να τον κρατήσει στη ομαδούλα που απέμεινε.

Ενοχλήθηκε τώρα γιατί συνεχίζουμε να παράγουμε έργο, που όμοιό του δεν είχε δει η πόλη όλες τις τελευταίες δεκαετίες, όπως η τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στις διαβάσεις του ΟΣΕ. Και διεκδικεί την πατρότητα του έργου γιατί – κατά πως λέει – αυτοί το σκέφτηκαν. Χωρίς να απαντά, όμως, πειστικά και αξιόπιστα (και που να βρουν δηλαδή την αξιοπιστία;) γιατί επί τόσα χρόνια δεν το εκτέλεσαν. Σε κάθε περίπτωση δημόσιος διάλογος με τα υπολείμματα του πιο φαύλου πολιτικού παρελθόντος που βίωσε ο Βόλος δεν χωρεί. Ο λαός έταξε τον καθένα μας εκεί που του πρέπει. Εκείνον στη λήθη και στην αφάνεια, λόγω της ανυπαρξίας και της μνημειώδους ανικανότητάς του, κι εμάς στο τιμόνι της πόλης για να την οδηγήσουμε μπροστά. Ας κλάψει τουλάχιστον ευπρεπώς και αξιοπρεπώς σε πρόθυμους ώμους και ας μην υποβαθμίζει την δημόσια αισθητική με την θλιβερή πολιτική του παρουσία. Ναι, είναι αξιολύπητος, αλλά για την πολιτική του διαδρομή, που η πόλη θέλει να ξεχάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου